recenze

Go, Piggo, go!

Go, Piggo, go!

Zamrzlá řeka, na ní kamení, rozsypaný písek, díry v ledu... Tak přesně to je místo, kde se rozhodlo si zabruslit prase, hrdina další hříčky od Phenomedia AG! A vás nutně potřebuje, aby to přežilo ve zdraví.
Začnu velmi obligátně tak, jak je u těchhle gamesek celkem obvyklé, tedy podotknutím, že je dalším přírůstkem do již poměrně rozvětvené rodiny děl od Phenomedia AG. Tahle skupinka se v poslední době velmi činí, a proto jste také měli možnost si u nás zkusit hry jako Fette Sau XS nebo Hank XS a další, které stojí za to, tedy jestliže jste je nehráli, tak toho určitě využijte a stáhněte si je. No a co nás čeká tentokrát? Bude to prase, které se rozhodlo, že si půjde zabruslit! Odhlédněte od zjevné nesmyslnosti takového rozhodnutí v současném ročním období a nechte se přenést na zamrzlou řeku, obujte si brusle a pořádně to rozjeďte!

Jestliže můžeme výtvory od Phenomedia označit nějakým jedním slovem, pak je to určitě kvalita. To se nakonec potvrzuje i v této hříčce, ač se jedná o poměrně triviální námět. Když se důkladně seznámíte s ovládáním, což vám mimochodem asi příliš času nezabere, vždyť pro pohyb využijete tradičně šipek, pro skok pak mezerník a ctrl pro sklonění se, můžete se v klidu vrhnout do jízdy. Nečeká vás žádný šok, pašík se rozjíždí docela pomalu. Do cesty se mu staví takové nepříjemnosti jako větve, kameny, malé ostrůvky, občas narazí i na rozsypaný písek, který skutečně na rychlosti vašemu snaživému bruslaři příliš nedodá, největší zradou je však vyřezaná díra v ledu, jež se před vámi znenadání občas objeví. Všemu je dobré se vyhnout, někdy je to dokonce nutné, jinak následuje pád vámi ovládaného prasete, který i s jeho opětovným postavením (a to je mimochodem vzhledem k fyzickým dispozicím zvířete procedura opravdu nejednoduchá) ubere nezanedbatelnou část celkového časového limitu, který je vám k jízdě dopřán - dvě minuty rovné. Nezbude vám tak než se při jízdě různě vyhýbat všem překážkám, objíždět je, přeskakovat a dělat vůbec další podobné kousky, při nichž si prase umějí jen málokteří představit. Na tomto místě bych ale přece jen jednu výtku jmenoval. Na jízdu nahlížíte jakoby z kamery, která jede po jednom břehu souběžně s prasetem, z čehož plynou problémy v přesném určení překážky. Často nepoznáte, kam až větev sahá a v domnění, že ji objíždíte, o ni zakopnete apod. Ale zpět k časovému limitu, protože když jsem řekl, že jde o rovné dvě minuty, neměl jsem tak úplně pravdu, neboť si jej můžete o deset sekund prodloužit tím, že seberete vydání německého časopisu. Čímž se dostávám k věci nejdůležitější, sbírání bodů. Ty totiž nezískáváte pouhou bezchybnou jízdou, ale naopak sbíráním předmětů, které se na řece také nacházejí, například za „sebrání“ sněhuláka jich získáte rovných sto, dále narazíte třeba na ptáky atd. Pozor si musíte dát na láhev vína, jejíž vypití vám zabrání v zatáčení. Inu alkohol a zvířata, to většinou dohromady opravdu nejde. Jakmile časový limit vyprší, bruslařská krasojízda končí a vy se můžete zapsat do tabulky nejlepších, pokud na to samozřejmě váš výsledek stačí.

Zpracování je tradičně na výši, kam se mnohé hry ani neodváží podívat. Není pro nás tak důležité vědět, proč to tak je, že autoři Phenomedia určitě mají mnohem více prostředků atd. atd., ale co naplat. Grafika je opravdu vydařená, animace prasete při nárazu, zakopnutí, skoku atp. jsou dobře propracované. Příjemně působí i nevtíravá doprovodná melodie, takže by vás nemělo nic rušit ve snaze dosáhnout co nejvyššího ohodnocení. A hratelnost? Zkuste sami a zjistíte, že ani ta nebude svým autorům dělat ostudu. Prostě, máme před sebou další velmi vydařenou free hříčku!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

kokosmen265

kokosmen265 | 09.01.15 v 07:36

legrace

lllll | 15.11.06 v 21:47

nemohl by jste mi nekdo kdo ji máte poslat instalačku? prosím pište kdyžtak na icq 318-290-065

llllll | 15.11.06 v 21:37

vůbec mi to nejde stahnout...:(

llllll | 15.11.06 v 21:37

vůbec mi to nejde stahnout...:(

oi | 26.06.05 v 15:48

JUDE SLAVIE TŘEBÍČ HOOLIGANS

Go, pigi, go | 14.06.05 v 20:07

No proste supr není co dodat tak tedy tuhle hru odporučuju každýmu od kocikolik let! Supr grafika supr pohled supr celá hra

OLOd | 14.06.05 v 14:43

Fakt super hra


galerie

Go, Piggo, go! Go, Piggo, go! Go, Piggo, go! Go, Piggo, go!