recenze

Bamboozle

Bamboozle

Trocha logiky nikdy neuškodí. Tak to je jeden z důvodů, proč jsme vám na dnešek vybrali tenhle odpočinkový kousek, u něhož se nejenže skvěle pobavíte, ale i trochu potrápíte své mozkové závity. Tak jen směle do toho!
Logických her v poslední době neustále přibývá a nutno podotknout, že většina z těchto kousků má ve svých útrobách ukrytou notnou dávku kvality. Hráči tak mnohdy z nenápadně vyhlížející hříčky mohou vytěžit opravdu mnohé a právě mezi tyto kvalitní kousky bych, po necelé hodině hraní, mile rád zařadil i dnešní Bamboozle.

Možná teď někteří namítáte, jakože jsem hrál tuhle hru jen necelou hodinu. Odpověď je velmi prostá. Jedná se totiž o časově omezený shareware kus. K dispozici máte pouhopouhých 45 minut čistého herního času, což bohužel není moc. Na druhou stranu můžete vyzkoušet úplně vše co tahle hra nabízí. Svým zaměřením se jedná o klasické puzzle. Po spuštění a vybrání jednoho ze šesti prostředí se ocitáte na hrací ploše, na níž je několik kostiček s různými obrázky. Jedna z těchto kostiček je pro vás velmi důležitá. Je na ní zakreslen buď osobní automobil nebo obrázek nějaké sympatické postavičky. To v závislosti na tom, který z balíčků jste si zvolili. Úkol je jednoduchý, tyto hlavní kostičky budete muset dostat na místo označené červeným písmenkem „x“. Bohužel, v cestě stojí další objekty a vy s nimi musíte pohybovat tak, abyste hlavnímu objektu uvolnili cestu do cíle. Má to ovšem jeden háček. Se všemi objekty můžete pohybovat pouze ve svislém nebo vodorovném směru v závislosti na tom, jak jsou tyto čtverečky tvarované. Věřím ale, že si velmi rychle zvyknete.

Jak jsem již zmiňoval, jedná se o shareware verzi. Kromě omezení, které bylo zmíněno v úvodu recenze, se bohužel dosti často objevuje dotaz na registraci, což je bohužel dosti nepříjemné. Když už jsme u těch nedostatků, hodně velkým záporem je stereotypnost. I když se obtížnost neustále zvyšuje, hra vás ničím zvláštním nepřekvapí a po celou dobu budete vědět, co od této gamesky můžete čekat. Prostředí je sice různorodé, ale to v žádném případě nestačí. Hodnocení je tedy zcela adekvátní. Za vyzkoušení ale rozhodně nic nedáte. Více než jen chvilkovou odreagovačku si od toho ale neslibujte.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

70 %

podobné renceze


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Bamboozle Bamboozle Bamboozle Bamboozle Bamboozle