recenze

Skip 98

Skip 98

Dva vycházejí z kasina, jeden nahý a druhý v plavkách. První říká druhému: "Obdivuju, že vždycky víš, kdy přestat hrát." Přestat mastit karty vskutku není snadné a v případě Skip 98 to platí dvojnásob!
Pablo Fuentes spáchal dílko inspirované hrou Skip Bo od Mattela, které podle svých vlastních slov propadl. Vůbec mě to nepřekvapuje. Ta je zase inspirována starou karetní hrou, my jsme jí říkávali Autobus. Vysoce návyková záležitost.

Skip se však nehraje s klasickými kartami, ale s kartičkami označenými čísly od 1 do 12. Z balíčku karet si půjčuje jokera, žolíka, šaška šášulu, jak chcete. Pravidla jsou následující: v ruce máme pět karet lícem k sobě a sloupec 15 karet z nichž všechny jsou rubem dolů kromě nejsvrchnější. Soupeř má totéž. Před námi je hlavní kupka a čtyři místa, kam odkládáme karty vzestupně počínaje jedničkou přičemž joker platí za libovolnou hodnotu. Karty vykládáme dokud máme postupku libovolně na všechny čtyři sloupce a přednostně bereme se svého kopečku – cílem hry je totiž zbavit se všech karet zde uložených. Vyčerpáme-li všechny možnosti, odložíme si jednu kartu napravo, to je signál protivníkovi, že je na tahu. Můžeme takto odložit čtyři karty vedle sebe a pak musíme klást na sebe – takže pozor! Klást sestupně nebo stejná čísla na sebe. Neb zůstaneme trčet.

Grafika je odpovídající, není zde potřeba, v hlavní roli je tu hratelnost. Ačkoli mohla existovat možnost změny pozadí není to životně důležité. Totéž platí pro muziku, ta tu není vůbec, zvuky jsou dobré. Hraje se proti počítači, AI je vcelku slušná a existuje možnost hrát přes ICQ. Nezkoušela jsem, to nechám na vás. Ve file je podrobný manuál jak na to. Nechybí možnost hru uložit.

stáhnout hru
Ada

autor
/ Ada

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Skip 98 Skip 98 Skip 98