recenze

The Maze of Galious (Knightmare II)

The Maze of Galious (Knightmare II)

Firma Konami byla svého času (a to až do poměrně časů nedávných) velice známou, zejména mezi hráči, kteří své choutky ukájeli na hracích automatech. A protože ani FG neminula móda retro, navlékl jsem zvonáče, rozbujel na hlavě afro, nasadil černé brýle á la masařka a za zvuků "Staying Alive" prďácky přikráčel se sympatickou předělávkou. Let's rock!
The Maze of Galious (TMG) je vlastně volné pokračování gamesky Knightmare, přesněji předělávka arkády pro systém MSX s originálním názvem Knightmare II: The Maze of Galious. V roli neohroženého (no dobře, ale ohroženého maximálně korozí, protože má brnění) rytíře (Popolona) anebo neohrožené amazonky (Aphrodite) musíte projít strašidelné lokace deseti různých světů, u jejichž konců narazíte na typického bosse.

Od ostatních podobných arkád se TMG liší obrovskou mapou všech levelů, nelineární charakteristikou (jděte kamkoliv... KAMKOLIV!). Cestou sbírejte různé bonusy (items) a vylepšujte tak svého bojovníka/svou bojovnici. Úkol není lehký, ale vy nejste žádní zelenáči... nebo ano? Cože? Neslyším vás!

Grafická podoba je příjemně retro (Konami a rok 1987, co jiného také čekat). A odtud plyne další libůstka. Kompletní pack obsahuje několik grafických témat, takže až vás omrzí běhat s panďulákem v okoukaném prostředí, stačí v menu stisknout F10 a je vymalováno.

Hudební doprovod... tak to mohu okopírovat výše uvedený popis grafiky. Opět, tentokrát pod F11, můžete měnit zvuková témata. Jinak hudba retro-japan-arcade style.

Celkově vzato, TMG je velice příjemná hopsajda s mnoha pozitivními vylepšeními a vcelku vysokou hratelností. Takže milovníci arkád spolu se mnou: "A my jsme dobří vojáci, umíme vzít za práci. Vpředu běží velitel, našich duší spasitel..." a znova! "My jsme..."

Závěrečná poznámka:
Ze stránek autora je možné stáhnout také verzi pro Linux a Mac OSX.
Salam aleikum.

Bonus na závěr:
Knightmare (Standfast Remix)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

The Maze of Galious (Knightmare II) The Maze of Galious (Knightmare II) The Maze of Galious (Knightmare II) The Maze of Galious (Knightmare II) The Maze of Galious (Knightmare II)