recenze

Mummy's Curse

Mummy's Curse

Vydejte se na cestu do prastarých labyrintů plných zlatého pokladu! Co by to však bylo za dobrodružství, kdyby v něm nehrálo svou roli nějaké to nebezpečí. Tentokrát ho představuje horda mumií, které vám jdou po krku!
Určitě si také říkáte, co by to bylo za pyramidu, labyrint nebo kobku, ve které by nebyly mumie. Byla by asi o ničem, i když by tak cesta k pokladu byla značně zjednodušena. U dnešní arkády můžete hledat dobrodružství, které se rozhodně dostaví. Mladý dobrodruh si chce zjednodušit život. Stereotyp ho již nebaví, práce mu není blízká a nezná lepší způsob jak nabýt peněz než objevit ztracený poklad. Takový příběh by se ke hře krásně hodil, ale autoři ho nějak vynechali a pustili nás přímo do hry. Dá se to však brát za mínus? Myslím si, že ne.

Cesta za pokladem začíná hned po spuštění New Game, což je jediný herní režim. Multiplayer si zde příliš představit neumím a ty ostatní režimy už tuplem ne. Vaším prostorem je vždy šikovně sestavený labyrint, v němž vždy najdete určité množství pokladů. Ty musíte pochopitelně posbírat až do posledního, díky čemuž se pak objeví klíč, po jehož sebrání můžete přejít do dalšího levelu. Vaše klidné sbírání však vždy naruší skupinka mumií, jejichž počet se v každém levelu zvyšuje. Ty se pomalu plíží za vámi a jakýkoliv společný kontakt vás připraví o jeden ze tří životů.

Aby hra nebyla tak jednoduchá, tak po sebrání určitého počtu pokladů se objeví speciální klíč, který aktivuje nějakou vychytávku. Může vás zrychlit, přilepšit skóre a nebo uspat mumie. Je toho více, ale sám jsem byl nejvíce spokojen s rychlostí, díky které jsem level rychleji dokončil. Avšak návrat do běžného (nesmírně pomalého) režimu už nebyl tak příjemný. Mimo vašich vychytávek si jich i mumie pár připravili. Nejen že jich bude v každém kole více, ale také si do rukou vezmou střelnou zbraň a vaší práci vám znatelně ztíží. K tomu začnou být více dotěrné a je i možné, že celé kolo strávíte v jejich neustálém obtěžování. Abych nezapomněl, můžete skákat, čímž se jim hravě vyhnete, ale když to tak půjde v kuse, počítejte s tím, že dříve nebo později váš skok špatně načasujete a skončíte.

Před instalací bych vás chtěl upozornit, že má instalační balíček v sobě menší spyware v podobě „Search Baru“, který je sice z té hordy spywarů nejjednodušší, ale i tak jde o nepříjemnou věc. Jde se ho hravě zbavit jednoduchým odinstalováním, přičemž hra zůstane nepoškozena a můžete ji v klidu hrát. Podobných her už jsme sice hráli dost, ale vzpomeňme si, že se u nich většinou našla jedna nebo více chyb, které tu dnes nenajdete.

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

David | 12.11.05 v 11:15

Neskodny vir ! Ani omylem ! Po odstraneni viru vam prestane jet internet nedostanete z DHCP IP a rozhodi to TC/IP , Naprava http://www.softpedia.com/progDownload/WinSockFix-Download-15337.html

Pontius | 21.06.05 v 19:40

Vir to není, je to jednoduchý spyware v podobě "search baru". Naprosto neškodný, ale každý antivir nebo antispyware vám ho několikrát nahlásí.

Johny Dean | 21.06.05 v 15:34

víš ono si stačí přečíst plusy a mínusi/y.

ahnad | 21.06.05 v 12:58

tak z touhle hrou se mi podařilo stáhnout i vir což je dost vopruz


galerie

Mummy's Curse Mummy's Curse Mummy's Curse