recenze

Nitro Full

Nitro Full

Her vytvořených v GameMakeru se v hlubinách internetu povaluje jako much. Přidejte před výraz "GameMakerová hra" slovo "dobrý", a dostanete se maximálně k desítkám. Nedávno jsem měl tu čest zahrát si jednou z výjimek, a vy dnes můžete mít to štěstí taky.
Jakub Miřejovský a jeho pomocníci se ale nenechali unést lacinými trendy a do výsledného guláše přimíchali i kus své fantazie a umu. Herní systém je totiž velmi různorodý, za pomocí vaší raketky dojde na sbírání bonusů, demolování všemožných objektů, přestřelky s ostatními nehodnými raketkami apod., dokonce se ve hře vyskytuje něco jako "vesmírný tuning shop", kde si svůj kosmický objekt decentně upravíte. Celým herním vesmírem prostupuje jakási neviditelná chemie, která prostě funguje a vy se budete minimálně pár desítek minut velmi dobře bavit.

Grafika hry není ani na GameMaker nijak extrovní, ale jak jsem řekl výše - v globálu tak nějak funguje. Vysoko z průměru vystupují animace typu vašich trysek nebo explozí čehokoli explozivního. Nitro Full rovněž oplývá překvapivě zdařilými a výraznými zvuky. Tedy ne, že by to bylo něco, kvůli čemu by se vyplatilo kupovat nové bedny do každého rohu pokoje, ale potěší to.

Suma sumárum jde o příjemně zpracovaný a v určitých aspektech originální nápad, což se v případě Nitro Full dvakrát cení, protože vstal z popela jednoduchého, ale obecně dosti limitovaného GameMakeru. Hru jsem si zahrál z chutí a dlouho mi ji bylo líto vypnout, což je pro našeho alone-developera to nejlepší vysvědčení a podpora do další tvorby. Stažením tentokrát opravdu nikdo neprohloupí...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Nitro Full Nitro Full Nitro Full

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce