recenze

I Wanna Be The Guy

I Wanna Be The Guy

Chcete překonat opravdovou výzvu? Gamesu, v níž budete umírat jako na běžícím pásu, a tlačítko pro restart bude pořádně horké? Pak neváhejte a čtěte dál. Tato arkáda poskytuje totiž skutečný hardcorový zážitek jen pro otrlé…
I Wanna Be The Guy je rozhodně jedna z nejtěžších her v našem desetitisícovém archivu, dokonce možná i ta nejnáročnější. Na první pohled vcelku standardní plošinovka skrývá díky autorově precizní práci neskutečný potenciál. Připomněla mi třeba titul kultovního japonského vývojáře Ikikiho - Tekkyuuman. V nikterak graficky oslňujících lokacích doplněných příjemnou hudební složkou, jež je inspirována klasickými kousky tohoto žánru, ovládáte malého kloučka, který se chce stát pořádným chlapákem, a podle toho se také bude muset činit. Při vaší cestě rozmanitými úrovněmi je třeba vhodně skákat, plánovat správné načasování, dobře se uhýbat nejrůznějším nástrahám, prostě hrát naprosto precizně a bez chyb. Sice si lze zvolit z několika obtížností, ty se ale liší jen v počtu míst, kde lze váš postup ukládat.

Vaší hlavní schopností je double jump, takže se po výskoku dokážete ještě jednou ve vzduchu odrazit. V boji s protivníky (čeká na vás i pár bossů) můžete též využívat svou pistolku. Jedna jediná obrazovka ukrývá vždy neskutečné množství zapeklitých situací, kdy stačí jen malý přehmat a skončíte v efektní louži krve třeba po napíchnutí nekompromisním bodákem. Pokud však máte jen trochu pevné nervy, jistě zmáčknete kouzelnou klávesu „R“ a zkusíte to znovu a pak zase znovu… Vynikající hratelnost a nápaditost společně s touhou po úspěchu a překonání sebe sama patří k hlavním lákadlům I Wanna Be The Guy. Neváhejte, třeba uspějete!


Pro ty zoufalé: video z YouTube - opravdu to jde! :-)

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

blable | 24.02.08 v 17:39

nemohli by jste sem dat vic takovychto her???????

blable | 24.02.08 v 17:39

tahle hra je fakt cool ted sem ju dohral nejlepsi je ten the guy


galerie

I Wanna Be The Guy I Wanna Be The Guy I Wanna Be The Guy