recenze

Death Worm

Death Worm

Máme tu další gamemakerovku na scéně. Tentokrát budete ovládat velikého a nenasytného červa, který musí sníst všechno živé. Velbloudy, slony, ptáty, ale také lidi. Ti jediní se umí bránit a tak na vás budou střílek, pokládat miny... prostě vám půjdou po krku tak dlouho, až váš život bude na nule. Pak příjde zápis do tabulky a můžete začít nanovo. Asi tak po třetím restartu jsem se již celkem nudil. Třeba vás to bude bavit více? Stáhněte, zkuste, uvidíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

SANTO | 07.06.07 v 12:19

BUONO

Marian | 01.06.07 v 20:57

Pokud na něčem pracuješ nebo máš v plánu, napiš nám o tom. :-)

Elidaron | 01.06.07 v 20:11

Jo za to stim GML se také omlouvám... já se u GM pohybuju jen v kruzích co se grafiky, zvuků, hudby a obecného designu týče, ale do programování jen nerad strkám nos :) . S GM pracuji už asi 1,5 roku a jsem náhodou nadmíru spokojen :) . Ohlásil jsem 1. velkej projekt a nikdY ještě nevydal žádnou hru, která by vypadala jako ty tvoje zmin'ované odfláknuté . Bohužel když už zabloudím v nějakejch těch kódech tak si musim uznat, že pro sebe neznám žádného jiného výrazu než programátor XD takže u toho si zůstanu :) .

Jinak jako ukázka Pěkných projektů v GM : Pac- in , KOS: Vzestup krále Qrepu, Deathfall, Blue Storm a dalš a další (ten můj z důvodů malých ambicí a malého sebevědomí nebudu ani zdůrazn'ovat :D ).

Bombr | 01.06.07 v 19:14

Tohle už jsem už kdysi hrál do zblbnutí :P děsně mě to bavilo :-D takže 90

JonnyRobbie | 01.06.07 v 16:23

ok....tak sem nasel verzi v1.04, kt. funguje i ve Viste.... ;-)
http://bsgprogrammers.com/gmc/ddane/Death%20Worm%20v1.04.zip

mr.cihla | 01.06.07 v 15:58

Jo 75%...dobre tak 80% :)

Lokutus74 | 01.06.07 v 14:51

Fungovat by to mělo. Zkus se kdyžták mrknout do fóra ke hře. Popřípadě se tam poptat.
http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=215286

Marian | 01.06.07 v 14:37

... hasta la vista, baby! :-D

JonnyRobbie | 01.06.07 v 14:27

hejj....nako me to nejde spustit....nevim, jestli je to tim, ze mam Visty....poradil by me nekdo? Dik

Vozka | 01.06.07 v 14:17

Tak tohle je určitě téma k delší diskuzi. Já sám rozhodně předsudky netrpím a beru hru tvořenou v GM jako každou jinou, naopak pokud je vyjímečně dobrá, snažím se to vytknout a ukázat škarohlídům kteří do toho nevidí, že GM není špatný nástroj.

Ten problém je ale v lidech. Ať už jsi zastáncem GM nebo ne, musíš vidět, že se kolem něj pohybuje strašně moc rádoby tvůrců ve věku většinou 11-14 let (ale není to samozřejmě jen o věku), kteří se cítí hrozně drsně že tvoří hry, označují se za programátory, často kopírují tutoriály, ale i když ne, jejich hry stojí většinou za prd. Upřímně, když se člověk denně setkává s tunou takovýchhle her a hlavně lidí, je to poměrně pochopitelný důvod k jisté nesnášenlivosti. Poslední dobou naštěstí podobných lidí trochu ubývá a objevuje se čím dál tím více zajímavých a hratelných projektů, ovšem i tak se situace s oblastí klasické vývojařiny nedá srovnávat - tam je totiž špatných projektů mnohem méně a převažují ty, které za něco stojí, prostě proto, že programování je náročnější a nezvládne to jen tak každý.

Tím se dostáváme i k dalšímu problému - programování. To, co se provozuje v GM není programování, a už vůbec ne složité - gml je standartní skriptovací jazyk, v tom je rozdíl.

Znovu chci říct, že GM nezatracuji, ale je třeba, abychom si uvědomii fakta, výhody a hlavně nedostatky game makeru - pak nám nic nebrání tvořit v něm kvalitní a uznávané hry, ale to si bohužel spousta dnešních rádobyvývojářů neuvědomuje a mezi nimi se lidé jako Darthlupi nebo třeba náš Fiola snadno ztratí.

Lokutus74 | 01.06.07 v 13:41

Omluvu příjmám:-).
Já s GM nemám problém a co já vím, tak jsme si na freegame.cz samotný GM nikdy nebrali do úst!
Když tu v recenzi napíšeme, že je hra dělaná v GameMakeru, tak je to prostě info pro hráče, které by recenzent neměl pominout, protože jak sám víš, tak se najde sorta lidí, kteří hry v GM nestahují a nehrají!
Že se tím sami okrádají o zajímavé kousky je jejich problém...

Lokutus | 01.06.07 v 13:02

Njn, ale mě už vážně namíchává, že lidi berou hry v GM jako něco unykátního... třeba tohleto mě naprosto vodstranilo: http://www.owebu.cz/3-784-game-maker?-fuj! ...Že GM nemá na C++ uznávám, ale, že ho pak musí každý brát jako, že je na nic apod... to už je naprosto... já ani nemam slov...

BTW: Nemyslel jsem zas až tak konkrétně tebe a za své předešlé chování se omlouvám, ale já to hold nesnášim :( .

Lokutus74 | 01.06.07 v 12:35

Napsal jsem pouze, že je hra v GM! O žádných shitech nepadlo ani slovo!
Nedávno jsem napsal recenzi na GM hru, která dostala přes 90% (doufám, že brzy vyjde). To je snad důkaz, že proti GM nic nemám!
Takže relax!

Elidaron | 01.06.07 v 12:10

recenzích na hry v GM

Elidaron | 01.06.07 v 12:10

Ale skor ve všech recenzích co nevytvory Fiola označujete GM za program kde se podle vás vgůbec neprogramuje a že hry v něm jsou naprosto na nic... já bych vás hnal XD .

Marian | 01.06.07 v 11:50

Nepostřehl jsem, že by kolega Lokutus v článku byť jen naznačil, že GM je shit. Pouze na začátku označil hru jako vytvořenou v GM. To, že na konci zhodnotil hru, jako nudnou, nemá podle mne s GM nic společného (alespoň to z recenze nevyplývá)... Nerozumím tedy plně tvému rozhořčení... :-)

Elidaron | 01.06.07 v 10:32

Nevím co furt máte proti GM... je v něm celkem těžký programovací jazyk (GML... game maker language) a daj se díky němu vytvořit opravdu výborné hry s velkým V! Si vemte spousta her, které byli stvořeny pomocí třeba c++ a za nic nestojej... GM je podle mě nejlehčí a nejlepší program a programovací jazyk na tvoření 2D freeware her... si vemte takovej RPG maker ve, kterym vůbec neprogramujete a srovnejtem ho s GM... :) ... A sry, ale srovnávat grafiku s programem ve kterym hru vytváříte je docela začátečnický překlep :P ?

Ale ke hře: Hra by podle mého měla dostat o trochu vetší hodnocení tak na 70- 75 %. Mam ju na HD už delší dobu a že by mě omrzela... to jesamozřejmě pravda, ale mě omrzela asi až po krásných 20. minutách (Nejspíš proto, že jsem přemýšlel nad tím, jak je to tam všechno naprogramovaný :D ). Ale co pořád jste lepší neř FreeHry, ale už mě prosím NESERTE s těma kravinama tipu: GM je shiiiit, Každej kdo dělá v GM je debil ... už mě to F@kt sre :( .

TeBion | 01.06.07 v 10:31

Naprosto pohodová hra


galerie

Death Worm Death Worm