recenze

Wuschels World

Wuschels World

Kvalitní skákačka ve starém stylu, u které se nebudete rozhodně nudit. Originální vylepšení, dost nepřátel a spousta zábavy. Pekelně dobré, nebesky hratelné. Jestli vás zajímá víc, tak určitě čtěte dál.
Je s podivem, kolik kopií a klonů slavného Maria skáče po herním světě (např. Stupid Spaceguy, Giddy3, Manic Minner, Gianna Sisters). Některé jsou dobré, některé naopak starému montérovi nesahají ani po kotníky a ty ostatní se vymanily ze škatulky pouhých předělávek, protože nejen kopírují, ale přinášejí nové nápady, originální zlepšení a atmosféru, díky které je stojí za to hrát. Přesně takový je i Wuschels World – vtipný, chytlavý a nebezpečně hratelný.

I když jsem se zmínil, že se jedná o klon staré dobré skákačky, samotná hra je, dá se říct, úplně nová. Žádnou dlouhou instalaci ani problémy s Dosem nečekejte. Stačí rozbalit zipový soubor a rovnou se pustit do dobrodružství s hlavním hrdinou. Tím dnes nebude instalatér ani modrá koule, ale malý bílý tvor, vypadající jako hrouda citrónové zmrzliny, jež se neudržela v kornoutu. Neumí střílet, neumí ani rychle běhat, místo toho však výborně ovládá skákání a díky svému lepkavému povrchu se dokáže přichytit na jakoukoliv kolmou stěnu a vyskákat po ní až nahoru. I když jsou po kolech různě rozmístěni nepřátele a všelijaké předměty, tak hlavním cílem není zabíjení nebo sběr surovin. Ne, autoři vsadili na to, že nekonečné sbírání začne skalního pařana zanedlouho nudit, a proto to hlavní, o co se ve hře Wuschels World snažíte, je přežít.

Vůbec nezáleží jak rychle nebo kudy dopravíte našeho borce od cíle ke konci kola, ale když bude živý…třikrát vám SLÁVA. Jak jistě chápete, obtížnost se s rostoucími levely rapidně zvyšuje, a proto není snadné projít polem nepřátele bez škrábanců. Začínáte se třemi životy a když budete nejet utíkat, ale občas seberte nějaké to srdíčko, zdraví vám rychle přibude. Hra je navíc rozdělena do epizod a na konci každé z nich vás čeká finální souboj. Jednou se musíte minutu vyhýbat smrtícím vločkám, které hustě sněží z oblohy, podruhé se snažíte vyhrát překážkový závod s protivníkem. Nových nápadů je skutečně spousta a Wuschels World dělá v tomto ohledu čest svému jménu.

Na závěr každé recenze přidávám zhodnocení grafiky, hratelnosti a zvuků a dnešek v tomto nebude výjimkou. Začnu od nejlepšího. Hratelnost je díky spoustě dobrý inovací, jednoduchému ovládání a příjemnému prostředí poměrně vysoká a mohla by se vyrovnat i onomu nezapomenutelnému Mariovi. To v čem neuhodili tvůrci hřebíček na hlavičku, však bohužel netkví v hratelnosti. Grafika je sice pěkná, ale v dnešní době působí přinejmenším zastarale. Stejně tak zvuky, kterých je ve hře poskrovnu. Díky těmto dvěma faktům jsem nemohl Wuschels World udělit 90%, i když by si je za jiných okolností určitě zasloužila.

stáhnout hru
Wellard

autor
/ Wellard

Skóre

87 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Tom | 09.07.04 v 18:46

Je to dobrá hra. Doporučuju

Tom | 09.07.04 v 18:44

Jo, je to dobrá hra, doporučuju


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce