recenze

Knytt Stories

Knytt Stories

Dnes pro vás máme opravdu vypečený a parádně libový kousek herního žvance. Dlouho očekávaná plošinovka splnila všechna očekávání a má potenciál přikovat vás k monitorům na hodně dlouho!
Každý, kdo alespoň trochu sleduje freewarovou scénu, jistě o dalším titulu od známého Nifflase již slyšel. Dlouho očekávaná arkáda nezvykle dokonce spatřila světlo světa o pár dní dříve, než byl původní termín. Papírové předpoklady ale Knytt Stories splnil dokonale.

Už skvěle zpracovaný tutoriál vás seznámí s možnostmi, jež tento parádní kousek nabízí. Hlavní hrdina je zpočátku schopný jen chůze a drobného výskoku. Hráči původního Knytta je však jasné, že to stačit nebude. Panáček se tak může přiučit novým schopnostem, třeba lézt po zdi, plachtit či na chvilku stvořit svého dvojníka. Jediné, čemu ho nenaučíte, je boj. Všem roztodivně vyvedeným nepřátelům se můžete pouze vyhýbat či schovávat, akce se nekoná. Odpočinout si od krvavých řežeb ale není na škodu. Vedle zábavného skákání nabízí tato explore plošinovka spoustu zajímavých lokací. Každičký kousek rozsáhlého světa je jinak barevný, plný různých nepřátel, prostě si žije vlastním životem. Při procházení vás některé části zajisté nadchnou. Vše podněcuje též špičková hudba. Ač tvůrce užívá jen několik tónů, dohromady dávají skvělý efekt. A to libové klepání nohou při chůzi! Zvuková stránka mě okouzlila.

Autorovou specialitkou je péče o komunitu. Do standardního herního packu, který si i od nás stáhnete, totiž umístil pouze jeden svůj svět s příběhem. Je už jen na ostatních hráčích, aby si stáhli další úrovně, jež si mohou také sami stvořit v přiloženém editoru. Nifflas dokonce rovnoupřipravil i vlastní datadisk. Stačí zabrousit na jeho stránky a vybírat. Důkazem, že je to správný krok, je již několik zajímavých projektů rodících se po celém světě. Ty lze nalézt na autorově fóru.


Knytt Stories rozhodně aspiruje na příčky nejvyšší. Pokud vás tento žánr vyloženě neodpuzuje, čeká vás mnoho hodin vynikající zábavy. Skvělé zpracování, obrovské světy, dechberoucí hratelnost. Proto Knytt Stories nesmíte opomenout. Doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Baganek | 03.04.09 v 15:00

Je to nejlepší hra.. Udělal jsem spoustu úrovní.

Vojta008 | 15.09.07 v 19:52

Dovolil bych si upozornit na mojí fan stránku věnovanou téhle hře:
http://knytt.ic.cz/

bohda | 02.09.07 v 10:28

blbost to rozhodně není,ale muj problém je v tom,že hraji pořád jedno kolo,možná to jen neumím...poradíte

steveq | 31.08.07 v 09:51

blbost to urcite nieje, je to fajn hra a ma strasne dobru atmosferu a hudba je prijemna
je to fakt umelecke dielo :D

Ado | 31.08.07 v 09:17

Pozor, chcem vyviesť z omylu tých, ktorí nadobudli dojem, že sa jedná len o ďalšiu "máriovku" (nič proti Máriovi). Jedná sa o úžasné a silne atmosférické dobrodružstvo s veľkou umeleckou a estetickou hodnotou! Je to tak, zámerom tejto hry nie je arkádové hopsanie, ale skôr umelecká exhibícia. Koniec koncov, sám Nifflas je viac umelec ako programátor, ale svoje umenie realizuje digitálne (hudba, grafika, dizajn,...). Skúste túto hru, lebo prídete o veľa!

Gorion | 31.08.07 v 07:52

neviete amo sa vola ta stranka kam boli premiestnene adult hry

teda eroticke hry ?

t | 31.08.07 v 05:49

podle obrazku to nevipada tak lákavě no ale asi sterioptni jako naš mario hop a hop tyhle ps: je to jen muj náazor když jeden řekne je to blbost ostatní taky!!!!!!!!


galerie

Knytt Stories Knytt Stories Knytt Stories Knytt Stories

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce