recenze

Crazy Copter

Crazy Copter

Pokud jste chtěli být pilotem, určitě si tuto arkádovku zahrajte. Vaše idylické představy o krásném létání se rázem rozplynou, když každý druh let skončí karambolem. Naproti tomu zažijete kopec srandy, není proto důvod, proč si tuto hru nevyzkoušet!
Ne, nebojte zas až tak drastická tato hra není. Naopak, jde o velice pohodové lítání s vrtulníkem po 2D prostředí. Crazy Copter se řadí do skupiny her, které se lehce ovládají, ale těžko se nechají ovládnout a dohrát. Proč, to se dočtete dále v recenzi.

Hlavním tahákem hry je ovládání helikoptéry samotné, neboť si vystačíte pouze s prvním tlačítkem myši. Helikoptéru na začátku úrovně vždy ovládá autopilot, který udržuje vrtulník v jedné rovině, tudíž neklesá ani nepadá. Ovšem, úrovně nejsou pouze holé pláně, ale pěkně různorodé, tudíž se vám do cesty budou stavět hory, domy, sloupy elektrického vedení, sopky, armáda… Je toho opravdu hodně a jakýkoliv kontakt s nimi se rovná vaší smrti. Aby se předešlo častému úmrtí, je tady již zmiňované první tlačítko myši. Pomocí něhož totiž přidáváte a ubíráte plyn, což v praxi znamená, že po stisknutí myši stoupne vrtulník do výše. Pokud ho pustíte, helikoptéra začne klesat k zemi. Musíte tedy vhodnou kombinací těchto dvou funkcí letět tak, abyste posbírali co nejvíce hvězdiček v úrovni, a přitom se v pořádku dostali na její konec. Vězte, že to častokrát nebude nic lehkého, avšak v tom spočívá síla celé hry.

Grafika zas až tak skvělá není, jedná se jen o rychlou práci grafika v Malování. Hra vypadá docela odpudivě, ovšem zvyknete si. Zvuky hry jsou vcelku podařené, ale mohly být o chlup lepší. Přesto se jedná o skvělou hru, která na nějakou dobu zabaví.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Crazy Copter Crazy Copter Crazy Copter