recenze

Color Invaders

Color Invaders

Ještě než mě proklejete, pošlete do pekel za to, že jsem nadšený z klasické hry „Space Invaders“, přečtěte si recenzi. Motivační systém, odemykání nových planet, tempo, rozmanité mise a ozvláštněný způsob střelby dává dohromady něco, co musíte zkusit.
„Za žádné peníze hodně muziky“. Tak by se dala charakterizovat tato hra. Tvůrci jménem Lionsoft zpravidla vždy vytvoří kvalitní kousek a toto je další z nich.
Podstatou se opírá o jednu z největších klasik v herním světě – Space Invaders. A tak ovládáte malou raketku a střílíte nepřátele, kteří si to k vám letí naproti. Kdyby zůstalo jenom u tohoto principu, hrál bych si tuto hru místo záznamu jednání poslanecké sněmovny, abych usnul. Titul jde o hodně dál.
V první řadě jsou vaši nepřátelé barevně rozlišeni a jen stejná barva vaší raketky je může zničit. Ta změna barvy spolu s rychlým tempem hry dá vaším prstům někdy dost zabrat. A jedeme dál. Další věcí jsou různé mise, které máte na každé planetě k dispozici. Narazíte na obligátní „znič všechny“ nebo třeba nesmíte trefit vaše spojence a střílet budete i s omezeným počtem nábojů. Právě rozmanitost úkolů vás požene dál ve snaze vidět další planety. Dobře, uznávám, že se zadání úkolů budou opakovat, ale vždy v těžší formě.
A nakonec planety. Postupně navštívíte 6 planet, ale k jejich odemčení musíte získat jednak medaile (za splnění misí) a jednak potřebný počet zkušeností. Díky tomuto aspektu se musíte snažit daný level splnit co nejrychleji, neboť časový limit znamená i počet zkušeností.

Úrovně lze hrát opakovaně a v klidu tak nahrát potřebný počet expů. Protože však potřebujete i medaile, nemůžete se uchýlit k opakovanému plnění jen jedné mise. Výborně vymyšleno, výborně hratelné, výborná hra a zábava.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 09.08.16 v 18:27

:-)


galerie

Color Invaders Color Invaders Color Invaders Color Invaders