recenze

Big City Racer

Big City Racer

Vůně spáleného asfaltu, vůně benzínu, vůně peněz. Obyčejný člověk by si asi vybral peníze, ale hráč závodních her bere všechno. Tak šlápněte na plyn, ujeďte soupeřům a shrábněte peněžitou odměnu pro investici do vašeho motorového miláčka. Trénujte, jezděte a hlavně vyhrávejte.
3, 2, 1, start…
Po registraci a přihlášení vám nic nebrání, abyste se vydali brázdit tratě. Ono vám ani nic jiného nezbývá, jelikož peněz moc nemáte, vlastně všechno je zamčeno a nejste tu proto, abyste si prohlíželi úvodní obrazovku, byť je na ní sympatická slečna…

Herní režimy
K dispozici vám jsou tři herní režimy. Není úplně špatné si na začátku střihnout pár tréninkových kol, abyste zjistili, do čeho jdete a jak se auto chová, ovládá a jak to vlastně celé v ostrých závodech vypadá. Jezdíte zde na čas a můžete vylepšovat svá dosavadní maxima na konkrétním okruhu a za určitého počasí.
Pak už přichází jízda proti živým soupeřům. V sekci Race se potulují všichni, kteří by rádi nějaký ten závod. Vybírat můžete, stejně jako v tréninku, ze čtyř tratí a tří druhů počasí. Nicméně stejně budete ovlivňováni tím, kde už je přihlášen někdo jiný. Ono totiž čekání, než se přihlásí další hráč do závodu, kde nikdo není, může být mnohdy dlouhé. Důležitou součástí tohoto režimu je vklad. Každý hráč dává ze svého konta určitou sumu, kterou vítěz získá, respektive její část. Malé zbytky dostane ten druhý, někdy i třetí v pořadí. To je ovšem ovlivněno, stejně jako výše výhry, počtem zúčastněných. Logicky však platí, že čím více soupeřů, tím větší výhra. A samozřejmě vložená částka se odepíše z vašeho konta vždy.
Třetím režimem je turnaj, jenž je zpřístupněn jen v určité hodiny 19:00 a 21:00) a všichni přihlášení budou pár minut před startem upozorněni, aby potvrdili účast. V tomto režimu postupujete koly k hlavní výhře, která čítá podstatně více než prvotní vklad 3 tamní jednotky nepojmenované měny.

Co s penězi?
Roste vaše konto s penězi? Skvěle. V garáži si za ně můžete koupit lecjakou parádní hloupost J. Všechny věci se liší především barvou, a tak se vyplatí spíš šetřit na úplně nové auto, než „vylepšovat“ stávající. Na trati vás klidně vyklepne červený, neonem a temnými skly nevybavený, Volkswagen Golf.

Fyzikální model
Skutečné podobě a vnímání auta se přibližuje snad jedině to, že automobil i zde má čtyři kola, světla svítí a klakson troubí, ale jízdní vlastnosti jsou naprosto v arkádovém stylu. Auto nepoškodíte a při nárazu jiným vozidlem se dostanete do salt nebo jiné nepříjemné šlamastiky, které ovšem vždycky stojí nějaké to místo v pořadí. Zkrátka jeďte, co to dá, v zatáčce zatočte a v prudké zatáčce nejprve zpomalte a pak zatočte. Jednoduché. Ovšem jen do té doby, než se dostanete z nováčka do vyšší ligy. Ovládání můžete ovlivnit nastavením před startem závodu, což je ovšem vždy na úkor maximální rychlosti, tedy moudře s touto položkou. Takže se zase jednou bude hodit trénink :-)..

Závěrem
Ačkoli tu není žádný výrazný tuning, žádné poškození aut apod., jsem hrou okouzlen. Ovládání jednoduché, libovolně nastavitelné, tratí sice není moc, ale jsou krátké jak okruhy, tak sprinty. Snadno se s hrou sžijete a brzy budete netrpělivě čekat na zahájení turnajů. Celkově asi není tento titul pro hardcore pařany závodních her, ale zase i zde mohou předvést své umění, stejně jako méně zkušení hráči, a skvěle si zazávodit. Doporučené a optimální požadavky můžete zhodnotit, stejně jako se o hře tak nějak dále informovat na http://www.bigcityracer.com.



pozn. obrázky jsou z větší části přebrány z oficiálních stránek hry

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

vasek | 27.09.14 v 12:42

nejde mito sahnout

michal | 10.12.13 v 11:53

stránku, kterou mi to vyhodí pro zaregistrování jsem zkoušel otevřít jak v exploreru tak v chromu a nejde nikde tak nevím ...

Beny | 26.10.11 v 20:44

kde se muzu zaregistrovat hru stazenou mam ale zada si registraci a ja nevim kde

pepa | 01.09.10 v 10:00

Kde mám ten kod vzít ? Bez toho se nezaregistruju

JaSo | 29.08.10 v 18:05

Děkuji G843!
To mě nenapadlo, použít jinou kukačku- já myslel, že chyba je fakt na stránce, jak mi tvrdil soudruh explorer. Hned to zkusím a gorilou, pardon, jak vono se tomu jen nadává!?

G843 | 28.08.10 v 20:36

Narazil jsem na stejný problém při registraci. Logicky jsem to vyřešil použitím jiného prohlížeče. Čili ve FireFoxu mi to nešlo jednak potvrdit, ani zadat datum narozeni, ale v GoogleChromu mi registrace šla bez problémů.

JaSo | 28.08.10 v 15:49

Jo, po registraci nám už možná nic nebrání...
Zadal jsem všechny povinné údaje, verif. kód a souhlas s podmínkami.
Pak mačkám na nápis REGISTER, leč ouha- nápis drží, kliknutí na něj ho nezmáčkne jako a button, prostě dál už to nedělá nic a mě to neregistruje. Neví někdo, co s tím? Díky.

Krtecek | 20.08.10 v 12:25

Hra je jednoducha jak facka, ale hratelnost je paradni. Hold v jednoduchostu je sila. Musim souhlasit s panem autorem .


galerie

Big City Racer Big City Racer Big City Racer Big City Racer

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce