recenze

MagicBall

MagicBall

A máme tu další Arkanoid! Protože jste jistě tuhle větičku slyšeli již mnohokrát, nebudeme se pro dnešek zdržovat některými detaily a rovnou si řekneme, že tenhle kousek rozhodně stojí za to a to i přesto, že se jedná o shareware kus!
Není tomu zase až tak dávno, co jsme si v našem článku o Arkanoidech připomenuli ty nejzdařilejší klony a neuplynulo ani mnoho času od chvíle, kdy jsme vám představili Bricks of Camelot, tedy další úspěšný počin z tohoto žánru, snažící se v zaujmout nejen příznivce této legendy, a už tu máme další velmi kvalitní kousek vhodný do sbírky.

Něž se ale pustíme do dalšího popisu, rád bych zdůraznil, že se jedná o časově limitovaný shareware. Stejně jako u mnoha jiných her máte k dispozici pouze hodinu čistého herního času. Tento fakt je velmi tučně znázorněn v pravé horní části obrazovky a bohužel to tak trochu kazí celkový dojem. To ale jen tak na okraj. Pojďme si nyní říci, čím se dnešní MagicBall může pochlubit. Principiálně vůbec nic nového, takže okusili-li jste někdy v minulosti jednu z her na tohle téma, pak vás v průběhu hraní nemůže vůbec nic překvapit. Teda možná až na bonusy. Těch je zde několik desítek a rozhodně dokáží velmi příjemně zpestřit hratelnost. Vyjma klasických raket můžete počítat také s vylepšením na přichycení míčku k odpalovači. Potěší také fakt, že tento míček můžete díky některým bonusům zvětšovat, zmenšovat či měnit jeho fyzikální vlastnosti. S takto upraveným míčkem nebude problém projít i tou nejpevnější hmotou. Jistě oceníte i prvek, který vám změní den v noc a naopak. Když už navíc budete mít před sebou jen několik cihliček, snese se k vám bonus, který vám dovolí ihned vstoupit do další úrovně. Možných vylepšení je zkrátka nespočet. Ne všechny ovšem budou příznivé a z jednoho z nich rozhodně nebudete mít radost, protože když se ho jen letmo dotknete, automaticky vybouchnete a ztratíte tak jeden ze svých životů, které bude mít k dispozici. Takže buďte opravdu obezřetní!

Mám-li ve stručnosti shrnout technické zpracování, pak bych řekl asi jediné: „pěkné!“. Vizuální stránka je na poměrně solidní úrovni, potěší spousta efektů a jiných vychytávek. Velmi příjemně mě ale překvapila hudební složka. Líbivá melodie totiž naprosto skvěle dokresluje tu správnou atmosféru. Škoda jen, že se jedná o shareware. Za zkoušku to ale rozhodně stojí. Máte-li tedy tento žánr rádi, pak neváhejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

MagicBall MagicBall MagicBall MagicBall MagicBall

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce