recenze

Casse-briques 2003

Casse-briques 2003

Casse-briques 2003 je jednoduchý, ale jistě zábavný remake klasické automatové hry, kterou všichni známe pod názvem Arkanoid nebo Breakout. Úkolem hráče nebude nic jiného, než pomocí ovládání pálky měnit či udržovat pohyb neustále se pohybujícího míčku tak, aby zničil všechny cihličky na obrazovce.
Je to už dávno, co jsem dělával v Basicu hry pro počítače Sincalir. Byly to malé a nezajímavé hříčky, žádné obdivné věci - většinou textovky nebo remaky jednoduchých games z jiných platforem. Nevím, zda bych je ještě někde našel, ale pokud by se tak stalo, docela by mě to potěšilo. I dnes jsou jich tisíce. Mluvím o těch, co ve svém volném čase usedají k monitorům svých počítačů a tvoří freewarové gamesky, často jen pro sebe a pár známých. A snad díky těmto hrdinům vám dnes můžu představit další zajímavý remake Arkanoidu s názvem Casse-briques 2003.
Klasický Arkanoid byl ve své době velice oblíbená automatová hra, která byla převedena snad na všechny existující platformy a dnes patří mezi klasiku nejklasičtější, stejně jako Mario, PacMan, Pong, Boulder Dash nebo Tetris.
O co vlastně v Casse-briques 2003 a podobných hrách jde? Je to jednoduché, pomocí pálky odrážet padající míček a tím ničit cihlovou zeď. Tedy usměrňovat pohyb neustále poletujícího míčku tak, aby zničil všechny cihly umístené v horní části obrazovky. Když se totiž míček cihly dotkne, tak zmizí. Přitom nesmíte nechat spadnout míček pod pálku, jinak přijdete o jeden ze svých životů. Pokud ovšem všechny cihličky zničíte, pokračujete do dalšího z levelů.
Mnou zde představovaná gameska nepatří mezi nějaké extra bomby ve své branži. Je poměrně jednoduše technicky ztvárněna a ničím zásadním nepřekvapí. Dokonce jsou zde i technické chyby, například se někdy hra kousne. Ani fyzika pohybu míčku není úplně povedená a míček letí někdy tam, kam by v reálném světě asi nezamířil, přesto všechno se jedná o zábavný kousek, který by jste mohli vyzkoušet. Tak neváhejte a dejte hře Casse-briques 2003 šanci.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

MarieH

MarieH | 29.05.20 v 21:10

Perfektní

PavelH

PavelH | 27.10.16 v 16:27

Výborná hra.


galerie

Casse-briques 2003 Casse-briques 2003 Casse-briques 2003 Casse-briques 2003