recenze

Vlci a Ovce

Vlci a Ovce

Jedna malá bílá ovečka stojí proti čtyřem černým vlkům, kteří se jí snaží obestoupit tak, aby už nikam nemohla jít. Dostane se tato ovečka na druhou stranu hrací plochy a nebo zvítězí vlci? Česká počítačová podoba oblíbené deskové hry, která se běžně hraje na šachovnici, jistě potěší všechny, kdo mají rádi deskové hry - a potěší určitě i všechny ostatní.
Kouzelná strategická hra Vlci a Ovce vychází z populární deskové hry stejného jména, která se hraje na běžné šachovnici. Princip je jednoduchý - jedna bílá ovečka versus čtyři černí vlci. Všichni se mohou pohybovat jen po polích stejné barvy, tedy mohou se hýbat jen šikmo (tedy maximálně celkem čtyřmi směry - vlci jen dvěma). Zde - v této počítačové podobě - už je hrací plocha upravena, takže tu nenajdete žádná černá a bílá pole, ale políčka, na která nelze vstoupit, jsou tu zarostlá stromy.
Cílem hry pro stranu vlků je znemožnit ovci jakýkoliv pohyb. Pokud se jim podaří ovci uvěznit, zvítězili. Cílem hry pro ovci je nenechat se uvěznit a uniknout vlkům na poslední řadu polí při dolním okraji herního pole.
Hra Vlci a Ovce byla vytvořena ve spolku programátorů OLYMP Software v roce 1999. Hra byla vytvořena jako semestrální práce pro předmět Výpočetní technika a Programování I na Elektrotechnické fakutě ČVUT a autoři v roce 1999 vytvořili ještě jednu podobnou hru s názvem Betonárky 2, která má stejně vysokou úroveň zpracování a rád bych vám ji doporučil též ke stažení a zahrání.
Nutno uznat, že hra "Vlci a Ovce" se autorům povedla. Potěší příjemné prostředí, povedená grafika, možnost nastavení, zvuky i hudba, animované postavičky, nápověda... Ale hlavně je to zábavná gameska pro všechny příznivce deskových her. A nejen pro ně.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 03.07.17 v 13:08

není to špatná hra

Saruman | 21.08.09 v 11:12

Neni zde nahodou matematicky dokazana nutna vyhra vlku (hraji-li jen nejlepsi tahy)?


galerie

Vlci a Ovce Vlci a Ovce Vlci a Ovce