recenze

House Of The Boué

House Of The Boué

Francouzská směs arkády s trochou logiky se nachází pod tímto názvem. Vneste se do prostředí našeho hrdiny, který se musí vypořádat s nemalým počtem kostlivců, na které platí jen jedna zbraň a špetka logiky.
Poslední arkádou, kterou bych mohl s dnešní záležitostí porovnat, byla Dark Caves. U ní jsem se zmínil, že by jí každý opravdový hráč freeware arkád měl dohrát a pokud jste tak udělali, tak byste dnes neměli mít příliš problémy, neboť si můžete být jistí, že to máte v rukou. ;) House Of The Boué je sice o něco jiná a je v ní zapotřebí více té příliš nepopulární logiky, ale to je možná to, co po delší době potřebujete. Her přímo z Francie u nás nenajdete mnoho, tudíž by váš zájem o dnešní hru měl být vyšší a věřím, že vás francouzští autoři nezklamou. ;)

Začátek hry bohužel neměl nějaký ten příběh, který by nás vpravil do hry a hraní by bylo o mnohem zajímavější. Každý si ho však můžeme představit a myslím, že představivost každého hráče by měla zplodit hned několik návrhů. Kostlivci v domě a ten název, no něco by vás už napadnout mělo. Když se nad tím tak zamyslím, tak vize unesené slečny, pro kterou si musíme dojít až na konec hry by nebyla špatná. :)

Co je zapotřebí ve hře dělat, abyste došli až na konec? Proti vám stojí několik kostlivců, na které když se podíváte, spočítáte je a porozhlédnete se kolem, mělo by vám cosi dojít. To cosi jsou jakési „minikosy“, které musíte sbírat a je jich takřka vždy stejný počet jako kostlivců. Pokud jednu seberete, objeví se kolem vás štít, kterým pak zničíte kostlivce. Zní to primitivně, ale ne pokaždé najdete vaši munici tam, kde byste ji chtěli mít. Někdy se před vámi nečekaně objeví kostlivec a co s ním? Stačí se jen poohlédnout za něj, kde už nějakou tu munici najdete, ale budete muset čekat, až se ztratí a pak v rychlosti vystartovat. Od začátku je hra na průměrné úrovni logiky, kdy stačí se porozhlédnout, občas aktivovat nějaké to přenášedlo nebo trochu vyčkávat, než kostlivci dojdou na druhou stranu. Zkrátka nic těžkého, ale také nic pro rychlé hráče, kteří neradi čekají a jdou raději rovnou na věc.

House Of The Boué příliš neprověří vaše mozkové závity, ale takové ty základní znalosti, bez kterých byste se ve většině her neobešli. Hra je často o čekání, což by některé hráče mohlo odradit, ale zase objevování nových situací a čekání, co si na vás hra připraví, to se prostě vyzkoušet musí. ;) Rád bych jen chválil, ale mám takový pocit, že jsem podobnou hru už někde viděl a nebylo to mezi freeware hrami, takže autoři nepřišli s něčím novým. Tedy pouze použili jinou hru jako základ pro tvorbu freeware předělávky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

???? | 27.03.04 v 11:01

Může to být dobrý,že???















galerie