recenze

Astorix Gold

Astorix Gold

Dnes vám přinášíme dalšího z řady zástupců žánru, který asi nikdy asi na vymření nebude nikdy. Zásadní otázkou však je, zda Astorix Gold přispívá k popularitě arkanoidů, nebo je tomu spíše naopak.
Zabývat se otázkou, kdy arkanoidy vznikly, mi připadá celkem zbytečné, protože si je můžeme hrát už skutečně velmi dlouho a za tu dlouhou dobu si získal tenhle herní žánr celou řadu velkých fanoušků a příznivců, ale na druhou stranu si stihl vytvořit už i pěknou řádku odpůrců. Ostatně, tak už to bývá. My se ale nyní půjdeme hlouběji podívat na další arkanoid, Astorix Gold.

Hned po spuštění si můžete navolit, kolik chcete mít ve hře kuliček, tj. kolikrát vám vlastně může kulička spadnout. Je to jasné, právě tímhle si nastavujete obtížnost hry. Čím více kuliček, tím víc pokusů, což by také automaticky mělo znamenat větší skóre. Pro normální hru doporučuji standardní tři kuličky. Pokud jich je víc, je to příliš lehké, když by jich bylo méně, nemuseli byste dosáhnout žádného uspokojivého výsledku. Při třech je hra určitě nejvyváženější. Pak už se před vámi otevírá svět, na nějž jsme u arkanoidů zvyklí...I když, jedná se skutečně právě o ten? Na první pohled je patrné, že autoři se s grafikou nějak moc nevytáhli, u arkanoidů jsme skutečně zvyklí na různé efekty, které jsou zde opomenuty. Herní obrazovka se mění. Poprvé to například nastane po třech kolech. Když se vám to povede, obdržíte kód a můžete hrát dál.

Protože je ale Astorix Gold arkanoidem, setkáte se také s těmi různými předměty, které se objevují ve hře, do nichž když se strefíte, vyvolají různé efekty. Bohužel jich zrovna moc není a nejsou ani nějak extra provedené. Může se vám tedy stát, že vám bude mizet vaše odpalovací plošinka apod. Skutečně, jak jsem řekl, ani po této stránce nic moc. Čeho si při hraní rozhodně také všimnete a bude vám to zřejmě dost nepříjemné, je pro arkanoidy neobvyklá absence doprovodné melodie. Je to celkem škoda a já to považuji za velikou chybu, zvláště když je ještě znásobena téměř úplnou absencí zvuků.

Po skončení hry, to znamená po tom, co už nebudete mít ani jedinou kuličku, se budete moct zapsat do výsledkové listiny, pokud na to budete mít výsledek a tím hra definitivně končí. Myslím, že z celé recenze vyplývá, že Astorix Gold je spíše zklamáním a není moc důvodů, proč jej hrát. Třeba ale zrovna vy si ten svůj najdete!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie