recenze

A Day in the Life

A Day in the Life

Den v životě, jak zní v českém překladu název dnešního titulu, je dalším počinem z remake scény. Na svědomí ho má autor Trevor Storey a opět dokázal, že umí! V domě, kde počin odehrává, budete muset doplňovat postavičce IQ, energii a štěstí.
Trevora Storeyho jistě většina z vás moc dobře zná. Zaujal tituly jako Cholo nebo Total Eclipse. Na kontě jich má ale samozřejmě mnohem více. Zatím jeho poslední počin, který byl na našem serveru zrecenzován, byl Hawkeye.

Autor má holt zkušenosti na rozdávání. V případě dnešního kousku je zde vidět jistá inspirace v titulu Manic Miner. Vysvětlím vám proč. Vše se odehrává v poměrně rozlehlém domečku, kde na vás čeká spousta zajímavých situací. Narazíte na sympatické koťátko, střetnete se s duchy či třeba se budete vyhýbat mimozemšťanům. Hlavní úkol je ale doplňovat vašemu hrdinovy energii, IQ a štěstí. Zdraví si většinou doplníte po vydatném jídlu, které si samozřejmě i sami připravíte. IQ a štěstí jsou pak navzájem propojeny. Druhá položka vám přibude po sebrání sympatických emailů. Ty se většinou nachází v horní části příbytku. IQ si pak budete zvyšovat po sebrání CD nosičů a jejich následnému prověření na osobním počítači. Vše je tak prosté, že vás bude titul nutit, abyste zkoumali všechny jeho možnosti. Ač to tak nevypadá, je jich zde více než dost. Můžete si například pustit rádio, osprchovat se apod.

Bohužel stereotypnost se i tak dostaví. Rovněž mi přišlo, že hra je vcelku zdlouhavá, protože zjevování potřebných věcí neprobíhá tak rychle, jak by si možná někteří z vás přáli. Výtky ale nemám k celkovému zpracování. Je příjemné a pro tento typ gamesky naprosto dostačující. Výsledné rozhodnutí ale závisí pouze na vás!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

A Day in the Life A Day in the Life A Day in the Life A Day in the Life A Day in the Life