recenze

Grid Defender

Grid Defender

A bude zase mela. A pořádná! Ptáte se proč? Tak na to se vám pokusíme odpovědět v článku. Zatím se prosím spokojte pouze s tím, že jde o střílečku situovanou do nehostinných podmínek nekonečného vesmíru.
V perexu bylo naznačeno, že se zde může počítat s opravdovou melou. Možná se tedy ptáte, v čem ta mela bude spočívat. Já vám řeknu, že odpověď je velmi prostá a pravděpodobně nikoho nepřekvapí. Existuje zde spoustu objektů, které si brousí zuby na vaší smrt a vy se jim musíte postavit. Jak prosté. O to více ale zábavné.

Hra je pak zpracovaná tradičním způsobem. S vaší lodí se ocitáte v sevření nepřátelských sil a proti vám neustále proudí hordy nepřátel. Ti zde ale nebudou tvořit nápadité emzáky a jiné cizí druhy, nýbrž se vám postaví pozoruhodně vypadající geometrické útvary. Ono celá hra by šla vlastně pojmout jako taková geometrie. Začít můžeme u samotného pozadí. Z názvu hry je patrné, že budeme bránit mřížku a opravdu. Když se porozhlédnete kolem, zjistíte, že právě pozadí je tvořeno jednou velkou mřížkou. A nechcete-li vidět předčasně restart hry, měli byste být opravdu velmi pozorní a své oponenty si příliš nepouštět k tělu. Vím, že se to snadno mluví, ale bohužel stejně jako já rychle zjistíte, že vaše loď je opravdu velmi náchylná ke zničení. Bohužel, ale nic s tím nelze dělat.

Co se mi na Grid Defender opravdu velmi líbilo, bylo grafické zpracování. I když na efekty příliš nedám, musím říci, že dnes jejich skvělé propracování a sladění působilo velmi pozoruhodně a lze tak získat skutečně pěkný pocit ze hry. I po stránce ovládání nemám nejmenších výhrad. Vše je krásně vysvětleno ještě před samotným spuštěním titulu a pokud hrajete hry častěji, neměli byste mít nejmenší problém si kompletní interface osvojit. A když už jsme u toho zpracování, velkým kladem je i velikost. Necelých 10 MB v sobě skrývá opravdu pěknou odreagovačku a otázka závěrem zní jednoduše, „proč to nezkusit“?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Grid Defender Grid Defender Grid Defender Grid Defender Grid Defender