recenze

Sonic Blast - The Haunted Mansion

Sonic Blast - The Haunted Mansion

Sonic v akční řezničině? Že si neumíte pod touto větou nic představit? V tom případě vám doporučuji alespoň letmo okusit dnešní kousek, kde se známý sympaťák Sonic pokusí prozkoumat tajuplný dům, plný nepřátel a krizových situací.
Za svůj hráčský život jsem zatím mnoho her typu Sonic neměl tu čest okusit. Ne, že bych nechtěl, ale mé srdce již od pradávna patří jinému žánru, a to adventurám. Čas od času ale zahrání takových gamesek rozhodně není na škodu, o čemž vás může přesvědčit i dnešní kousek, který, ač vypadá velmi prostě, nabízí poměrně slušnou škálu zajímavých nápadů, a i když je zpracování poměrně prosté, bavit se budete skvěle.

Dovolte, abych vám to popsal trochu více. Hlavním hrdinou je opět Sonic. Na jeho tradiční vystoupení ale zapomeňte, protože nebude bohužel ovládat své mistrné kutálení, a tak se budete muset snažit většinu nepřátel sestřelit (budete-li mít munici), popř. na ně, ve stylu Mária, skočit a doufat, že to ustojíte (takto zlikvidovat lze pouze slabší soupeře). Lepší je tedy použití střeliva. To je zde k dispozici v podobě hvězdic a jakmile budete jednou z nich disponovat, není problém ji použít. Množství je ale poměrně omezené. Většinou se vám pak bude hodit na hlavní bossy. Ti jsou vždy na konci větších částí a bohužel přátelstvím k vám zrovna neoplývají. V tomhle ohledu vám dám jeden malý tip. Jakmile budou padat k zemi hvězdice, snažte si jich nasbírat co nejvíce najednou a až poté střílet. Máte mnohem větší šanci uspět. Jedná rána od nepřítele se zde totiž rovná smrti.

Naštěstí se ale hra ukládá na začátku každé větší časti, takže se nemusíte obávat, že byste začínali pokaždé od začátku. Velmi mě potěšilo, že v samotném domě (hra se odehrává i mimo něj), je vidět, že autoři použili spoustu skvělých nápadů. Zpracování je sice spíše průměrné, ale vypořádávaní se se soupeři například na vznášedlech, patří rozhodně k tomu lepšímu. To byl hlavní důvod, proč je mé hodnocení tak vysoké. Pokud holdujete tomuto žánru, pak rozhodně stažením neprohloupíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Sonic Blast - The Haunted Mansion Sonic Blast - The Haunted Mansion Sonic Blast - The Haunted Mansion Sonic Blast - The Haunted Mansion Sonic Blast - The Haunted Mansion

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce