recenze

X-Force: The First Conflict

X-Force: The First Conflict

Dobrých stříleček na téhle planetě neběhá mnoho. Je jednou z nich i X-Force: The first contact? Zkusme se společně zabořit do vesmíru plného vetřelců…
Klonů Asteroids, Space Invaders a dalších podobně vypadajících stříleček se během desítek let vyrojilo bezpočet. X-force: The first conflict je hra „z pera“ německého mladíka Jana Orenda, která si klade za cíl osvěžit již zatuchlé vody této oblasti, takže probádejme společně tento projekt.

První, co nás uhodí po instalaci do očí, je graficky kvalitně provedené menu. Háček se šťavnatým červíkem se pohupuje před našimi herními tlamičkami a autor hry shůry sleduje pomyslný splávek, který by měl zmizet pod hladinou v okamžiku, kdy se očarováni prvotním dojmem zakousneme do návnady. Ale my jsme již zkušení pařani, takže se nenecháme zmanipulovat hezkým menu a startujeme se svým korábem do nekonečného vesmíru.

Abych pravdu řekl, renderované lodě jsou sice hezké, ale okolní prostor je takový nějaký pustý (až na tu a tam vynořující se asteroidy). Naše lesklé lasery vypouští na hbité protivníky jednu salvu za druhou, což se jim evidentně nelíbí, takže naše snažení opětují mírou vrchovatou. Bodíky naskakují, tu a tam v rychlosti chytíme nějaký ten bonus či zajímavou zbraň, jedním očkem sledujeme 3D mapku a občas se nám také nepodaří včas uhnout před asteroidem nebo zákeřnou střelou vetřelce. A tak pořád dokola…

Možná, že Vám může připadat má recenze suchá, ale tento dojem byl mým cíleným záměrem, neboť i mne tato hra připadá silně podvyživená. Nechci ji extrémně hanět, leč silná slova uznání bych hledal opravdu dlouho. Je to prostě jedna z dalších „normálních“ stříleček.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

X-Force: The First Conflict X-Force: The First Conflict X-Force: The First Conflict X-Force: The First Conflict

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce