recenze

The Winter Solstice

The Winter Solstice

Jestliže máte chuť na opravdu parádní kousek, zbystřete. Dnešní hra je totiž doslova umělecké dílo. Příjemná hudba a zvuky společně se spoustu nádherných barviček tvoří kulisu pro vaši nekončící střelbu…
Už název dnešního titulu zní doslova poeticky - The Winter Solstice je totiž v českém překladu zimní slunovrat. Tuto gamesku účastnící se soutěže YoYo Games Winter Competition stvořil Mr. Chubigans z úspěšného týmu Vertigo Games. Ten má na svědomí třeba vynikající sérii logických her Ac!dbomb (první díl a druhý díl). Dnešní titul ale mnoho logických prvků nemá, jedná se totiž o nápaditý shoot’em up vytvořený v programu Game Maker (!).

Ovládáte jakýsi oválný předmět, s nímž můžete pomocí myši střílet kuličky na různobarevné vánoční žárovky, jež neustále padají na obrazovku. Jednotlivá prostředí se střídají s vaším postupem jakousi kampaní o šesti dějstvích, žárovičky jsou stále těžší na sestřelení, je jich více a více… Nic co bychom neznali. Prostě osvědčený princip. Avšak doslova ohromující je grafické zpracování. Obrovské množství nejrůznějších grafických efektů, výbuchů a roztomilých barviček doslova zaplní vše kolem. Až se občas při střelbě budete ztrácet. Znamenitá je také hudební stránka, skladbičky stejně jako zvuky doslova lahodí uším. The Winter Solstice je tak perfektní gameska na odreagování, škoda jen že lepší dojem než hratelnost zanechává samotné zpracování. Časem se totiž dostaví nepříjemný stereotyp. Za celkový dojem si ale Mr. Chubigans musí opět zasloužit naší pozornost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

The Winter Solstice The Winter Solstice The Winter Solstice