recenze

The Trap Door Berks Final Days

The Trap Door Berks Final Days

Kdo si pamatuje klasiku s názvem The Trap Door? Nikdo? Tomu nevěřím. Přesto – ten dnešní remake trampot malého Berka v zakletém hradě je velmi povedený a hratelný. Takže kdo neví o co jde, zahrajte si a uvidíte! A kdo ví, ten už paří…
Na klasickém ZX Spectru vyšly před cca.20 lety dva díly s názvem Trap Door 1 a 2. Pojednávaly o „ksichtíkovi“ Berkovi, který se ocitl sám samotinký ve strašidelném hradě, kde musel vyřešit některé nedořešené záležitosti. A dnes tu máme jeho remake jako vyšitý!

Pravda, Space-Time productions si přece jen mohli trochu více vyhrát s grafickým rozhraním dnešního remake, ale i tak díky jim za to, že vůbec něco stvořili. Jakožto nostalgik musím jejich práci pozitivně ocenit, neboť mi po letech opět připomněli, že jsem na Berkovi svého času ujížděl jak nešťastný unionista Němec na marihuaně. A tak jsem popadl Berka do ruky a jal jsem se s ním procházet hradním podsvětím plným netopýrů, rychlých lebek a jiné negativní havěti. Když jsem řekl „rychlých“, myslel jsem tím „sakra rychlých“, neboť jsem po celou dobu hraní trochu schizofrenicky poskakoval, abych se nedotkl ni packou jakékoliv příšerky, což by mělo za následek okamžitou smrt. Dokonce moje dcera mne upozornila jak silně prožívám hraní s Berkem – prostě jsem na své židli poskakoval v rytmu skoků Berkových, což se negativně projevilo na zvýšení zvukové hladiny v našem bytě. Tímto rodinným příběhem jsem chtěl naznačit, že hra má schopnost hráče pohltit.

Nebudu vám říkat, co je cílem Berkovy mise, na to si přijděte sami, jinak se ochudíte. Každopádně berte Berka, hrajte Berka a dá-li bůh Berka i dohrajte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

The Trap Door Berks Final Days The Trap Door Berks Final Days The Trap Door Berks Final Days The Trap Door Berks Final Days The Trap Door Berks Final Days

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce