recenze

Tarzan: Guardian of Earth

Tarzan: Guardian of Earth

Máte chuť zahrát si na Tarzana? Musíte mu pomoci zachránit les před jistou zkázou. Bouřka blesky zapálila několik stromů a vy je musíte všechny uhasit. Jelikož nemáte žádný hasící přístroj, musíte použít svou přirozenou zbraň. Dejte se do hašení.
Tarzan je velice známou postavou televizních filmů a seriálů. I ve hrách už jste ho měli možnost několikrát zhlédnout. Tentokrát se dostane do zcela originální situace, ale o tom až za chvíli. Nejdřív by vás možná mohlo zajímat, že tu máme od autora této freeware gamesky ještě jedno dílko. Jmenuje se Dink Smallwood. Tak teď už se pojďme podívat, co má tentokrát lesní muž na práci...

Nejprve si povíme něco o příběhu. Žijete kdesi v hornaté krajině, v údolí s několika stromy. Máte malou dřevenou chaloupku a chvíle nudy vám zpříjemňuje vaše opička. Živíte se jen díky darům lesa a nemáte ani trošku z moderní technologie. Musíte si prostě jako správný lesní muž vystačit jen s přírodou. Proto se také musíte o svůj lesík starat a dávat pozor, abyste nepřišli o zdroj potravy. Občas sice přijde nějaký ten přírodní živel, který krajinu ohrozí, ale vy si s tím vždy nějak poradíte. A právě jedna z takových zkoušek se objevuje v této hříčce. Po spuštění se dostanete na přehledné Menu. Můžete si zde navolit ovládání nebo se podívat na nápovědu. Před vámi stojí jediná mise. Probudíte se jednoho rána ve své chaloupce křikem opice, že se prý blíží bouřka. Není to ledajaká bouřka, tahle se zaměřila přímo na váš malý lesík. Každou chvíli si vybere jeden ze stromů a uhodí do něj bleskem. Netrvá to dlouho a strom se vznítí.

Jelikož jsou stromy velmi potřebné pro vaše přežití, musíte je zachránit dříve, než docela shoří. Po ránu jste ještě nebyli na záchodě, takže můžete použít svůj močový měchýř na uhašení požáru. Utíkejte k hořícímu stromu a vykonejte potřebu. Po chvíli hašení oheň ustane a vy už musíte utíkat ke stromu dalšímu, protože blesk si opět vybral další cíl. Pokud se vám nepodaří uhasit strom, který hoří již patnáct vteřin, shoří docela a zbude z něj jen černý kůl. To právě nesmíte dovolit. Samozřejmě váš močový měchýř není bezedný, takže musíte tekutiny občas doplňovat. K tomu slouží lahvičky umístěné v trávě. Musíte je najít a sebrat. Tekutiny se vám doplní a můžete jít ihned hasit. Najdete různé typy lahviček, kulaté fialové doplní celý měchýř tekutinou. Jiné zase jen z části. Možná se vám bude zdát, že nemůžete žádnou najít, ale nějaká tam vždy musí být. Naštěstí bouřka trvá jen dvě minuty, ale za tu dobu stihne napáchat dost škody. Tyto dvě minuty se tedy stávají noční můrou a vy musíte utíkat od jednoho stromu ke druhému a hasit. Inu, to je úděl lesního muže...;)

Jak vidíte, příběh je docela originální a zábavný. Hlavně se nacházíte v 3D prostředí, vše je hezky zpracované a navíc uslyšíte i zvuky. Skřeky pice a její neustálá přítomnost vám může za chvíli trochu vadit, ale na to si zvyknete. Světelné a zvukové efekty bouřky jsou samozřejmostí. Jen trochu pohled kamery mi někdy vadil, jelikož jsem se dostal do místa, kde mi hory zastínily pohled a nevěděl jsem, kam mám jít. Jestli si chcete zkusit roli Tarzana jako zachránce hořícího lesa, nic vám nebrání ve stahování. Jen dávejte pozor, abyste si při hašení nestoupli proti větru...;))

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Fana | 24.08.04 v 10:47

Vypadá to na pěknou pičovinu!!!

Kikina | 28.02.04 v 18:21

No.já to ještě nehrála.Nechce se mi to stahovat!!!!
Asi nic moc.podle toho co tu je napsanýho.

Recode | 22.02.04 v 13:19

Hrozna blbost a ty lahvicky tam prsote nejsou :-))


galerie