recenze

Starz 2

Starz 2

Další pokračování her se většinou tvoří jen tehdy, když je titul natolik úspěšný, aby si to zasloužil. Nebo proto, aby napravil chyby dílu předchozího. Starz 2 bohužel spadá do druhé kategorie.
Bez dlouhého obkecávání, které tak rád používám, se rovnou vrhneme na hru samotnou. Starz 2 je tvořen prográmkem typu Gamemaker, z toho plyne, že nemůžete očekávat nějakou super našlapanou hru, u které budete sedět, až do důchodu. U dnešní hry se budete bavit jen chvíli, pak si určitě najdete jinou hru. Starz 2 je totiž vesmírná střílečka, kde s malou lodí proplouváte vesmírem a kosíte vše, co vám přijde před mušku. Většinou se vám do hledáčku stavějí kdejaké vesmírné lodě, asteroidy a neidentifikovatelné létající předměty. Kosíte je povětšinou laserem, který v průběhu hry vylepšujete tak, že dokáže střílet i do více směrů, než jen do jednoho. Pěknou, leč docela málo používanou věcí je možnost pomocí klávesy Ctrl otočit střílnu ze přídi na záď, a tak likvidovat nepřátele za sebou. Pěkné, ale jak jsem již řekl, moc často tuto věc nevyužijete.

Grafika hry oplývá velmi tmavými barvami a texturami, takže pokud si nezesvětlíte monitor, stěží něco uvidíte. Zvuky hry jsou docela dobré a rozhodně neurazí. Co však musím vyzdvihnout do téměř nebeských výšin je hudba, která se opravdu povedla. Je to vlastně opakující se smyčka, ale skládá se z ponurých tónů, tolik typických pro temnou a depresivní hudbu. To je ale ovšem jediné, co se mi na hře opravdu líbilo, zbylé možnosti jsou už stokrát lépe zpracované v jiných, lepších hrách (Gunroar, ač není přímo vesmírným simulátorem, nabízí mnohem větší porci zábavy, zvlášť pro dva hráče). Starz 2 je opravdovým průměrem, kolem kterého projdete téměř bez povšimnutí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Starz 2 Starz 2