recenze

Space Jagd

Space Jagd

Space Jagd, tedy v překladu „vesmírný hon,“ je další z řady her vytvořených na základě legendárního Moorhuhna. Dnes ale nebudete střílet žádné slepice nebo jiné podobné tvory, ale strefovat se budete do mimozemšťanů!
Neznám na internetu jinou hru zdarma, která by vyvolala takovou senzaci, že by se na ni „nabalilo“ tolik různých pokusů o kopie, jako Moorhuhn, Moorhuhn X, nebo třeba Moorhuhn 2. Některé jsou hodně nepovedené a je na nich přímo vidět, že autor je vytvořil jen proto, aby se mohl pochlubit před svými kamarády že „taky umí udělat Moorhuhna,“ jiné jsou lepší a co do zábavnosti se leckdy svému vzoru pohodlně vyrovnají, nebo za ním zaostávají jen o něco málo. Právě takovou hrou je i Space Jagd, který vám dnes přinášíme.

Těžko říct, zda je pro podobné hry dobře, když se při jejich posuzovaní stále skloňuje název vzoru a také velkého konkurenta, ale s tím museli autoři počítat. Takovému srovnání se nikdo nevyhne. Ve hře Space Jagd, jak jsem již napsal v úvodu, zaměřujete svou zbraň na mimozemšťany, kteří si to ve velkém počtu vesele štrádují po noční obloze ve svých létajících talířích. Nebozí obyvatelé vesmíru však nebudou jediným cílem pro vaše osminábojové zbraně. Protože nejste na Zemi, setkáte se zde i s jevy, které byste na naší modré planetě hledali asi jen stěží. Například s meteority, které krouží svévolně ve „vzduchu,“ aniž by se při tom daly svazovat jakýmikoli gravitačními zákony, za jejichž sestřelení se vám přičte víc bodů, než za zabití létajících mimozemšťanů, narazíte na modrého mimozemského panáka, který uhání na zařízení zdánlivě připomínajícím naše pozemské kolo, s balónem, naprosto neodlišným od pozemského, a podobně. Omezeni ve svém pustošení jste jako obvykle časem, konkrétně máte vymezeny přesně dvě a půl minuty. Za tu dobu stačíte nastřádat opravdu hodně bodů, pokud se budete dostatečně snažit.

Graficky je hra vyvedena poměrně dobře, klasicky „moorhuhnovsky“, dá-li se to tak nazvat, protože tenhle styl her má svou svébytnou grafiku, kterou není potřeba nijak komentovat. Je pěkná, líbivá, ale ničím obzvláštním vás nepřekvapí, což také nemusí být zrovna vždy špatně. Space Jagd ale neztrácí ani zvukově, jak se to stává mnoha jeho konkurentům, kteří tuto stránku věci zanedbávají. Po celou dobu hraní posloucháte pravou marťanskou melodii, která by vás ale při spěším poslouchaní začala zcela jistě příšerně otravovat, ale Space Jagd skutečně není na dlouhé hraní. Zvuky doprovázející vaši střelbu a případné úspěchy v podobě zásahů jsou také víceméně povedené.

Space Jagd se jeví přesně tak, jak jsme čekali a ničím zvláštním neoslní a nevyjde ze stínu svého vzoru. Myšleno je to ale v tom nejlepším slova smyslu, protože zde se opravdu o špatnou hru nejedná.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie