recenze

Puff Bomb

Puff Bomb

A máme tu originální arkádičku s názvem Puff Bomb. Již podle názvu se dá usoudit, že hlavní roli v této gamesce budou mít bomby. Otázkou je, co s nimi budete dělat. Jednoduše odstřelovat malé žluté tvoření a dopravovat ho tak a k cíli. Zajímavé že?
Jistě si někteří z vás říkají, že si asi dělám srandu, když čtete úvodník. ;) Ale opak je pravdou. V dnešní gamesce totiž opravdu půjde o to doslova odstřelovat malé stvoření podobné Pokémonovi. Nejprve se ale podívejme na některé další arkádové gamesky, které jsou pěkné nebo podobné. Jmenujme třeba Panik in Chocoland, Wettmelken, Zed nebo Dr. Goo. Teď už se podíváme na zoubek gamesce Puff Bomb...

Než spustíte hru, můžete si vybrat mezi fullscreen a windows módem. Jednoduše se hra spustí bud v okně nebo na celé obrazovce. Je otázkou, co se vám líbí víc. Když se rozmyslíte, objevíte se přímo ve hře. Před sebou vidíte krajinu s horami, stromy a nějakou tou travinou. Také zde vidíte plošinky a bíle ohraničenou část. To je cíl vašeho snažení. Dále zde vidíte malou žlutou potvůrku vypadající jako Pokémon. Váš úkol je zcela jasný a velice originální. Máte k dispozici vždy určitý počet bomb. Vše vidíte v dolní části okna. Bomby lze umístit kdekoliv v hracím poli. Můžete si nastavit dokonce jejich interval výbuchu. Když kliknete na šipku vlevo dole nebo zmáčknete mezerník, interval k výbuchu začne běžet a bomby vybuchne. Nyní záleží na tom, kam jste bombu umístili.

Úkolem je dát ji tak, aby po výbuchu odstřelila naši postavičku v blízkosti a tím ji odhodila až do cílové oblasti. Žluté stvoření se vznítí a podle toho, v jaké blízkosti bomba byla, poletí rychle daným směrem. Je to sice jednoduché vysvětlit, ale mnohem horší provést v praxi. V těžších kolech totiž budete muset použít více bomb, aby se potvůrka odrážela od jednotlivých výbuchů. Dále budete muset odhodit i více potvůrek najednou a obě budou muset dopadnout do cílové oblasti. Prostě nic snadného. Právě ta obtížnost vás donutí nad hrou sedět dost dlouho. Samozřejmě při postupném vybuchování jednotlivých bomb musíte použít jejich různé intervaly, jinak by totiž vybuchly všechny současně a to by pak bylo k ničemu. Myslím, že je to docela jasné. Určitě jsem vás navnadil, co říkáte? ;)

Graficky na tom Puff Bomb není nijak excelentně, ale také ne špatně. Tak něco mezi, vše je hezky namalované a výbuchy efektní. Když potom ještě chvíli příšerka hoří, úplně ji litujete. Kromě toho vydává různé zvuky jak při výbuchu, tak při následném letu. Tahle hříčka je velice zábavná a určitě vás pobaví. Ani příjemná velikost souboru vám nebrání ve stahování, tak nač ještě čekáte? ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Pepa | 18.03.06 v 13:17

Na officiálních stránkách si můžete stáhnout PuffBomb Proto 2 !!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce