recenze

Rover

Rover

Na první pohled je to divná hra. Na druhý pohled hra zajímavá, na třetí zábavná a na čtvrtý nudná. Tak by se dala shrnout tato gameska pro všechny, které nebaví číst recenze a chtějí hned hrát. Pro ostatní tu mám detailní chemický rozbor.
Rover je hra vyvíjená v rámci komunity sourceforge.net. Placatí se mezi všemi tam nalezenými nedodělky jako obelisk komplexnosti. Její kouzlo spočívá v jednoduchosti. Na výběr máme ze dvou módů, sbíracího a death matche. Ve sbíracím shromažďujete blíže nespecifikované "vědecké" komponenty, v death matchi si to rozdáváte s protivníkem. Vaší štací je mlékově bílá tříkolka (dle autora se jedná o Unmanned Lunar Expedition Simulator), která podléhá snížené gravitaci, což na hrbolatém měsíčním (imho spíš asteroidním) povrchu skýtá rozmanité hopsavé variace. Cestu k nepříteli i ke komponentům stěžuje UFO, která obzukuje kolem asteroidu a metá blesky. Hrát tuto hru v určitých chvílích může vzbudit dojem, že jste zmagořili, ale pozor! Vše je ok, můžeme jet dál :)


Grafika je 3D s podporou akcelerátorů, váš "vehikl" je netexturovaný, za to sám stínuje povrch planetky výborně. Vše je plynulé a velmi hravé. Hudební doprovod tvoří velmi neutrální zvuková stopa, která funguje jako profesionální pingl. Není vidět (tedy slyšet), ale objeví se vždy když ho potřebujete (tedy když se zaposloucháte). Hrát se dá buď singl proti počítači nebo po netu připojením k jednomu ze 4 serverů. V singl módu platí čtvrtý pohled z perexu, v síťové hře je to brutální řežba na pár desítek minut (možná hodin?)


Lehce nad průměrem, za originalitu a hratelnost. Proto 71%. Děkuji za pozornost, prý jsou vidět roje asteroidů v atmosféře. Jdu pro dalekohled a podívám se, jak si vede Johnny.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Rover Rover Rover