recenze

Comanche

Comanche

Vyzkoušejte si pocit pilota vojenského vrtulníku, jež má za úkol likvidoavt nepřátelské tanky! Vše je ale v pohybu, takže jestli chcete být úspěšní, musíte prokázat rychlost a přesnost! Máte na to, splnit zadaný úkol?
12.5.2027 - Dnes naší jednotce přišel rozkaz k přemístění někam do Afriky. Nevím vůbec, proč mě tam tahají a ani náhodou se mi tam nechce. Za dva týdny jsem měl být z Evropy zpátky doma, v Americe. A teď se vrátím bůhví kdy. Prý se do boje nedostaneme, máme být jen hrozbou. Na cestu se vydáváme hned, budeme tam 14.
14.5.2027 - Ubytování je fakt strašný. A navíc to vypadá, že někdo hodně kecal, když říkal, že situace není tak vážná, abychom museli zasahovat. Lidi tu na hranicích po sobě střílejí a zdá se, že se jen čeká na něco velkého, co odstartuje válku. Sakra, mohl jsem se válet doma a teď tu budu šaškovat ve vrtulníku.
16.5.2027 - Už je to tady. Do státu, který tu máme chránit, vpadly tisíce tanků. Nevím, kde je africká země vzala, ale to je jedno. Zítra jdeme o boje. Musíme zlikvidovat co nejvíc tanků ze vzduchu, aby pozemní operace nebyla tak složitá. Velitelé nás varovali, že se zásadně musíme vyhýbat civilním cílům.

Takhle nějak to možná bylo, možná ale zase úplně jinak. Jedno je však jisté. Celou zemí se ženou stovky tanků a obrovskou rychlostí zabírají další území. Domácí vláda nedisponuje žádnou armádou, takže těžiště všech operací je na vás, na elitní jednotce vzdušného útoku. Jste pilotem válečného vrtulníku s obrovským arsenálem raket. A vaším úkolem je co nejrychleji zničit alespoň stovku těch ocelových kolosů valící se civilní krajinou. Říkám alespoň stovku, protože pokud zasáhnete domek domorodců, budete za to muset sestřelit o dalších pět tanků víc. Nedbat nařízení velitele se nevyplatí. Vše se totiž počítá na body. Za každý odpravený tank se vám přičte deset bodíků, naopak padesát jich ubude, pokud se svými super-ničivými střelami trefíte do stavení obyvatel. Až dosáhnete skóre tisíce bodů, vaše mise končí. A co je zde hlavním kritériem úspěchu? Samozřejmě čas! Ten je vám totiž od začátku plnění úkolu až do jeho konce stopován.

Comanche je flashová hra, takže od ní nemůžeme čekat nějakou dlouhodobou zábavu. Je zde sice připojen motivační prvek právě v podobě času, ale nemám pocit, že by někdo chtěl hrát stále to samé dvě hodiny, aby ho měl lepší. Zase na druhou stranu vás tahle hříčka může zabavit, když nebudete mít chvíli co dělat- na to je to naprosto ideální. Zabavíte se a neztartíte více než (v nejhorším případě) 4 minuty. Znám i stereotypnější flashovky, jež si můžete zkusit jen jednou, a pak již přesně víte, co se bude dít, takže hratelnost je nulová. Zde je to celkem vtipně vyřešeno, že se též stále děje to samé, ale není to jádrem hry. Tanky jedou pořád stejně, ale jde o to, jich co nejvíce zničit. Svůj vrtulník ovládáte myší, stejně jako palbu levým tlačítkem. Šetřit střelivem není potřeba, je ho dost.

Grafika Comanche není nijak propracovaná. Je taková ledabylá, ale to ještě neznamená, že naprosto špatná. Svůj účel plní a zapadá do konceptu jednoduché hry. Možná by mohly být lépe propracované efekty, jež nejsou moc zábavné. Zvuků je ve hře poměrně málo, ale tím, že se stále odehrává to samé, není jejich absence tak do uší bijící. Postačí zvuk pro rachot vrtulníku, pro střelbu, pro zásah. A to je v podstatě všechno, s čím se setkáte. Hratelností bych zařadil dnešní gamesu do průměru. Zabaví, když si ji zahrajete jednou dvakrát do dne. Nepředpokládám, že by ji někdo chtěl hrát častěji, protože opravdu moc duchaplná není. Je to flashová hra na flashovou zábavu, a zde svůj účel splňuje beze zbytku. Stáhnout si ji nebude problém pro nikoho, soubor je celkem malý.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Spuntidlo | 31.10.04 v 10:11

fakt good hra


galerie