recenze

Rework the Dead: Evil

Rework the Dead: Evil

Odkud tato monstra přišla, nevíte. Zato víte, že jich je hodně, že široko daleko jste jediná živá duše ještě obalená kůží a že k ruce máte jedinou zbraň. Zase jednou pořádná akční hra, přičemž tentokrát i v old-schoolovém grafickém kabátku. No, jde se na to.
Protože hra nemá nějak inovativní příběh, podíváme se hned na to, jak se titul hraje.

Ovládáte nabušeného maníka (osobně mi připomíná myš), který se vrhá do temných chodeb – domovů příšer, něco na způsob zombíků. Po vzoru klasických plošinovek si klestíte cestu kupředu skrze překážky, přičemž tou hlavní a nejnebezpečnější jsou hordy všelijakých potvor. Ty využívají především momentu překvapení, takže se rozhodně nevrhejte s klidným srdcem do prázdné chodby :-). V kombinaci s přesilou existuje jediná cesta – střílet jim na hlavu. Toť způsob, jak je zkosit rychle a na malý počet nábojů. I když nám otrlým se může ustřelování končetin líbit, zjištění, že náboje došly, jistě nepotěší. Munice je opravdu málo, proto skutečně miřte na hlavu.

Ovládání představuje kombinace kláves a myši (míření). Není problém ho upravit dle vašich potřeb, ale původní nastavení vcelku ujde. Časem naleznete v rozmístěných skříňkách i další, silnější, zbraně. Je to nasnadě, neboť i nepřátelé přituhují. A tak se mi vcelku osvědčila taktika „útěk – palba“, kdy si vytvoříte dostatečný náskok a zdálky je pěkně rozmáznete po zemi. Žvanivou částí jsou terminály, na kterých stisknutím akční klávesy (bez nastavování je to F) můžete získat nějaké to info od kolegy, který zatímco vy bojujete na život a na smrt, on si dává kafíčko doma u počítače. Ale minimálně z hlediska příběhu a vaší mise se dozvíte něco užitečného. Zdraví vám doplňují adrenalinové kapsle (Tab), a pokud to situace dovolí, nechte si je na ty větší příšerky.

Hru lze uložit po každé úrovni, nikoli během ní, což je jeví jako jediná chybka. Jinak vřele doporučuji všem příznivcům her ve stylu survival akčních her.



stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Rework the Dead: Evil Rework the Dead: Evil Rework the Dead: Evil