recenze

Death Rally

Death Rally

Vyhrávej v každé jízdě, získávej body, vylepšuj svou káru a buď nejlepší. Společným jmenovatelem všech těchto sympatických a na první pohled nedosažitelných věcí jsou, jak jinak, peníze. Peněz a tvrdých soubojů není v Death Rally nikdy dost. Máte rádi závody na život a na smrt, dokud vaše auto zcela nesešrotují?
Je to tak a nejinak. Remedy Entertainment vypustilo svou hru z roku 1996 s názvem Death Rally jako free a to navíc s moderní specifikací v tom smyslu, že ji lze bez obtíží rozjet pod systémem windows. Mám dojem, že se několik následujících dní bude na vašem PC jen jezdit, střílet a sem tam dělat nějakou tu záškodnickou činnost.

Tato odnož rally je poněkud drsná až smrtící, je v ní korupce, sabotáže, ale také velké peníze pro vítěze a schopného závodníka, který se nebojí výzev. Je někdo, kdo tuto hru hrál a neoblíbil si ji? Já osobně ne. Nesčetněkrát jsem nahrával uloženou pozici a opakoval daný závod, abych byl samozřejmě první. Už teď dlouhé hodiny příštích dnů mizí a naopak nostalgické vzpomínky se znovu objevují. Konec patosu a pojďme si říct, co nás všechno čeká.

Zvolíte si auto. Pěkné, leč chabé. Jako zelenáč ve startovním poli nic jiného čekat nemůžete, ale pokud se vám na smrtících tratích podaří vítězit, brzo si vaši rachotinku nejenom vylepšíte, ale také si budete moci koupit auto nové. Samotné závody vidíte pěkně z ptačí perspektivy a směr vozidla ovládáte šipkami. Shift a Alt zajišťují turbo, respektive střelbu. Nemusím snad zdůrazňovat, že nejlépe je dojet první. A nemusím snad říkat, že to nebude snadné. Proto se snažte na trati sbírat klíče (oprava), peníze a střelivo. Nikdo se s vámi mazlit nebude. Ovládání je poměrně citlivé, nicméně jak se naučíte řídit, hra vás zcela pohltí. Jednak díky systému získávání peněz, za které si opravujete a vylepšujete vašeho miláčka a jednak za další možnosti boje na trati. Na černém trhu si můžete koupit pár věciček, či přijmout nabídku na sabotáž některého ze soupeřů. Zlikvidovat všechny také přináší odměnu. Všechno se tedy točí okolo financí. Opravdu velký balík se pak točí ve vyšších a obtížnějších závodech. Tam se ale musíte nejprve prodrat skrze soupeře slabší.

Cílem je být na vrcholu bodovaného žebříčku a porazit dosavadního šampióna. Cesta je to dlouhá, neuvěřitelně zábavná a návyková.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

MarieH

MarieH | 11.11.17 v 00:38

Dobrá hra.

Roman | 16.05.10 v 15:51

doufam ze to bude dobrá hra

Marshall | 14.11.09 v 12:27

Nebude niekdy možnosť zahrať si túto hru po nete?

Fanda | 14.11.09 v 01:21

Naprosto BEST BEST BEST !!!!!!


galerie

Death Rally Death Rally Death Rally Death Rally