recenze

ProtoType

ProtoType

Malinká raketka proti které stojí desítky či stovky nepřátel? Tak podobný scénář už jsme tu měli tolikrát, že by nás teoreticky nemělo vůbec nic překvapit… Chyba! ProtoType nám ukazuje, že to jde ještě lépe!
ProtoType je typickým zástupcem vesmírných stříleček, klasicky viděných z bočního pohledu. Hráči nabízí perfektní grafické zpracování, hratelnost srovnatelnou s nejšpičkovějšími tituly poslední doby a ani ostatní důležité aspekty nezůstali bez povšimnutí. ProtoType je zkrátka a dobře jedním z nejkvalitnějších titulů v poslední době, což dokazuje i vítězné první místo v soutěži Horizontal Shooter With Boss Competition. Stojí za to?

Rozhodně! Ovládáte malinkou raketku, se kterou se musíte prostřílet skrze desítky nepřátelských lodiček a jiných vesmírných objektů. Samozřejmostí je nespočet výbuchů a střeliva, které jen stěží stihnete zaregistrovat. Adrenalinový průběh samozřejmostí, hratelnost na těch nejvrchnějších příčkách.

Technické zpracování je pak kapitolou samou pro sebe. Grafické zpracování by se dalo srovnávat s leckterými komerčními/sharewarovými kousky, zvuková kulisa taktéž v žádném případě neurazí. Nemohu jinak než doporučit; okamžitě stahujte! ProtoType zato prostě a jednoduše stojí…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Triple T | 29.04.06 v 08:35

Ladislav>ucelem recenze opravdu NENI vypsat v ni seznam podobajicich se ci predchazejicich titulu
O to ani nikdo nestoji. Ale pokud ma hra jasneho predchudce, je prihodne uvest jej, protoze spouste hracu umozni rychle si udelat o obrazek.
Kdyz pisete recenzi na klon Wormsu nebo Maria, vetsinou vzor pripominate. Tyhle dve jsou treba mnohem slavnejsi, nez R-Type, ale z tveho prispevku neprimo vyplyva, ze recenzenti fg.cz "nesehrali" nejsou, takze vybrat ten prvni ze "seznamu (podobajicich se ci) predchazejicich titulu" by nemel byt problem - vetsinou staci vedlejsi veta jako "stejne jako pred lety v R-Type".
Ne ze bych do toho ale mel co mluvit, ber me s rezervou - novinari jste tu vy. ;)

Ladislav Nosákovec | 28.04.06 v 23:35

"Dle Murphyho zakonu vas ctenari v diskuzi pod clankem "smetou" kvuli kdejake trivialnosti."

Hezka vzpominka. Tohle upozorneni jsem totiz dostal zhruba pred ctyrmi roky, kdyz jsem s psanim zacinal - a zazil jsem toho tolik, ze oznaceni "smrkaci" me opravdu nerozhazi (bez urazky). To jen na vysvetlenou...

Ted k Vasemu problemu; rad bych zde zminil, ze ucelem recenze opravdu NENI vypsat v ni seznam podobajicich se ci predchazejicich titulu (nebo by se vam snad libil u kazde recenze seznam desitek podobnych her?), nybrz zhodnotit jeji kvality jako takove. Verim, ze chapete co tim myslim..

PS: nadpis vaseho komentare beru pochopitelne s rezervou - o tom to totiz opravdu neni ;-).

Triple T | 28.04.06 v 19:20

Souhlas. Na "nesehralost" recenzentu tady uz jsem si ale uz tak nejak zvykl. :/
U ProtoType je myslim odkaz vice nez jasny (a to jsem to ani nehral :)).
A nemusis chodit az do 80. let, serie R-Type jako jedna z mala v ramci "shmupu" pokracovala az temer do dneska.

pindick | 28.04.06 v 18:02

Na recenzích je vidět, že autoři jsou opravdu herní "smrkáči" (bez urážky).
Jinak by jistě zmínili paralelu k výborné staré pecce R-Type (Amiga, C64) z konce 80. let.


galerie

ProtoType ProtoType ProtoType