recenze

Overgod

Overgod

Freewarovou hru poznáte poměrně lehce: po stránce audiovizuální se od komerčního kolegy liší o dvě třídy, na její spuštění vám vystačí slabší počítač a – to především – je distribuována zcela bezplatně. Na Overgod bohužel jedna z těchto definicí neplatí...
O kterou jde? Pohled na okolní obrázky vám napověděl, že na tom po stránce vizuální Overgod není zas tak špatně, ale komerčnímu titulu se může rovnat jen stěží. Vzhledem k tomu, že byla hra zařazena do našeho rozsáhlého archivu, se navíc potvrdilo i bezplatné šíření. Odpovědí jsou tedy vysoké hardwarové nároky. V dnešní době ovšem není problém sehnat počítač o taktu 600 MHz a operační paměti 64 MB, takže nejde o zas tak závažný problém.

Overgod je klasická top-down akce, která ničím výrazným nevyniká, ale přesto potěší. Na začátku si vyberete jednu z osmi lodí. Každá je něčím výjimečná a liší se od kolegů; jedna má lepší manévrovací schopnosti, druhá vyšší maximální rychlost a třetí se pyšní nějakou tou zbraní. To znamená, že musíte jízdu přizpůsobit nejen trati, ale i aktuálnímu vozítku. Nic převratného však už dále nečekejte. Se svou lodí budete pouze brázdit prostředím levelů (těch je ve hře celkem deset) a snažit se zlikvidovat pokud možno co nejvíce nepřátel.

Jak jsem naznačil již v úvodu, Overgod po audiovizuální stránce neztrácí. Především grafika si zaslouží vyzdvihnutí až do nebes; každá lokace se pyšní unikátním designem a abstraktní prostředí spolu s pěknými modely lodí vytváří nepopsatelnou atmosféru. Z tohoto důvodu si snad ani nedovolím vyčítat pomalé tempo hry – alespoň máte čas detailně prozkoumat prostředí každého z levelů. Rozhodně hru vyzkoušejte, stojí za to.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Overgod Overgod Overgod