recenze

Moppa Wars

Moppa Wars

Jsou bojovky a "bojovky". Jste-li fanoušci Tekkenů, pak se nezastavujte a tradááá o dům dál. Pokud však máte rádi zápas kreatůrek prošpikovaný legračními chvaty, pak vítejte na palubě...
Autorům této hry evidentně nechyběl smysl pro humor. Totiž udělat v dnešní době freeware bojovku originálním způsobem tak, aby zaujala, je opravdu kumšt. Na počátku bylo krásně vyrenderované pozadí. Tu a tam bylo i rozvlněné, až animované. Když tu náhle zjevili se dva nesmiřitelní bojovníci se širokým úsměvem, křivými zuby a vypoulenýma očima, kteří už jen svými žabími ksichtíky vyvolávali letmé cukání na mých ústech. A aby jich nebylo málo, do křesílka rozhodčího usedl stařičký kmet se stejně legrační vizáží. "Tak tahle hra tedy nebude asi žádná smrtelně beroucí vážnost," řekl jsem si a zůstal jsem naladěn ve stejném duchu po celou hru.

Představme si klasickou mlátičku dvou kreatůrek neurčitého zjevu i pohlaví, která se snaží svým pojetím hlavně pobavit a zahřát tím pařanovo srdíčko. Žádné dlouhé cavyky, žádné dlouhé vysvětlující intro, prostě start... a jedeme. Hráč si zvolí jednu ze dvou postaviček, do jedné tlapky vloží myšku, druhou položí na klávesnici a snaží se oběma kombinovat pohyb a chvaty svého hrdiny. Cíl hry je celkem jasný - porazit protivníka, což se v lepším případě stane v okamžiku, kdy je dotyčný umlácen brutálně veselými chvaty a odsunut na okraj bojiště, odkud se zřítí do vody.

Jak jsem již zmínil, paleta bojových chvatů je pestrá. Kreatůrky kromě klasických bojových pohybů používají například vystřelovací boxerskou rukavici, celodřevěný kyj, vrbovou haluz, topinkovač vystřelujicí topinky, klasický pohrabáč, řetěz s kovovou koulí či dřevotřískovou lištu. A navrch kombo ve stylu "větrná smršť", při kterém se příšerka otočí k soupeři zády a cíleně si upšoukne. Zásah se v tomto případě rovná výhře v loterii. A ty zvuky! Hlavní hrdinové kníkají, vrčí, brumlají, zřejmě si i nadávají a to za přímého dozoru starého mistra, který v pozadí sleduje celé dění, tu a tam něco prohodí a hlavně - dohlíží na "férový" způsob boje a také na časový limit, ohraničující celou hru.

Pokud bych měl hru zhodnotit ze svého subjektivního pohledu, pak upřímně - mně se to líbí. Člověk může přivřít očko nad trochu nemotorným ovládáním a stereotypním singleplayer módem, ale když se v rámci multiplayer módu pustí s vámi do boje váš kamarád, pak je o celkem ucházející zábavu na nějaký čas postaráno. I ve stokrát obnošeném kabátě se najde místečko, které z něj udělá docela nositelné sáčko. Jsem si jist, že i když tuto legrační bojovku nebudete milovat, určitě si ji zapamatujete.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

75 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

NightWarrior | 19.10.06 v 21:19

Kto hra STAR WARS:jedi academy a ma mod ja+ a nema klan nech pozre www.womk.wbs.cz

MONIKA SROGONČÍKOVÁ | 03.05.05 v 14:49

JSME NEJLEPŠÍ!!!!!

miras1 | 01.05.05 v 07:34

nemas verejnou I.P.

matys.h | 30.04.05 v 16:41

To je drsnácká hra,ale nejde mi to po síťi.....

F15 | 30.04.05 v 14:44

super grafika...:)


galerie