recenze

Dream Chess

Dream Chess

Prvotřídní šachy. Nestačí? Což takhle krásná grafika a sada neutuchajících možností ve hře? Nestačí? A kdyby to bylo pro malé i velké? Ještě nestačí? No tak to už fakt nevím. Nezbývá, než si to pustit, zahrát a najít se v tom.
Rozhodně mi není souzeno se v tomto životě stát byť jen lehce nadprůměrným šachistou. Tento fakt jsem akceptoval již v dobách mého mládí, kdy jsem jakožto statný junák vesele prohrával jeden zápas za druhým. A tak jsem se raději stal fotbalistou, což byla dobrá volba, neboť jsem si na tom postavil svou kariéru. :-)

A nyní ke hře – Dream Chess na mne rozhodně působí jako velice přitažlivé a kvalitní šachy ve "tři dé". Nejsem sice s to posoudit kvalitu oponenta a výši jeho ELO, nicméně na nejnižší nastavené inteligenční úrovni mi počítač dovolil vyhrát, čímž mne opravdu potěšil. Jsem si jist, že Dream Chess zaujmou každého ne-šachistu, který chce přičichnout k této hře a snad i leckterého šachistu, který si rád zaskotačí při svitu svíčky s milým PC oponentem.

Jednoznačně berte, dokud to tady je. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Marian | 12.02.07 v 15:11

1350 Elo? Wow! Tak málo... Nicméně na mých asi 150 Elo to bohatě dostačuje... :-)

Amee29 | 25.01.07 v 22:07

Tak osobně bych z grafiky nebyl tak unešený, neboť figury jsou neostré a splývají, přehlednost je mizerná. Program hraje někde na úrovni 1350Elo, což věru není mnoho. Vidí jen jednoznačné hrozby v krátkém horizontu, poziční hra je na nule, perfektně se mu dává mat, páč si raději zobne figuru, než by udělal nutný obranný tah. Knihovna zahájení neexistuje, od prvních tahů hraje pasivní paskvily. Zvedání obtížnosti má jen jediný efekt, prostě déle počítá.


galerie

Dream Chess Dream Chess Dream Chess Dream Chess Dream Chess