recenze

Moorhuhn - Im Anflug

Moorhuhn - Im Anflug

Slepičky jsou věčné! Alespoň takový mám dojem v poslední době, kdy se objevuje stále více a více her s tématikou oblíbených Moorhuhn. I když dobu své největší slávy mají za sebou, stále mají i dnes co nabídnout. Svědčí o tom právě i dnešní kousek.
Je tomu již velmi dlouho, co se na světě objevil původní Moorhuhn. I když původní titul neoplýval nějakým nádherným zpracováním, měl něco do sebe a v podstatě odstartoval novou etapu vývoje her. Nejeden konkurenční vývojář se snažil stejný námět převést do své hry a vzniklo tak spoustu zajímavých her. Autoři původního díla ovšem byli vždy o krok napřed a své dílko neustále vylepšovali a hlavní postavičku obsazovali do různých rolí. Setkat jsme se s ní mohli jako s archeologem, závodníkem, pistolníkem či třeba v roli Indiana Jonese.

Tato pestrá škála se dnes rozšíří o jednu další roli. Naše slepička bude dnes v hlavní roli vystupovat jako pilot útočného letounu. Na tom by možná nebylo nic až tak špatného, kdyby proti vám nestály opravdu bojovně naladěné obrněné vrány, které se vás budou snažit za každou cenu sestřelit z oblohy. Ano, slyšíte dobře, sestřelit. Ve svém arzenálu budou mít opravdu kvalitní laserové zbraně a právě v tom je již zmíněná nevýhoda letadla, protože se bude muset setsakramentsky dobře ohánět. O tom, že za úspěšnou likvidaci nepřátel budete získávat body, se zmiňovat nebudu, protože zde se oproti ostatním hrám nic nezměnilo. Vhodnější je myslím zmínit fakt, že si budete muset bedlivě střežit stav svého paliva…Jakmile vám jeho stav klesne na nulu, nemilosrdně se zřítíte a přijdete o jeden ze svých životů. Naštěstí je shodou okolností čas od času k nalezení na malém ostrůvku čerpací stanice, kde si můžete váš stav pečlivě doplnit.

Problém je ovšem, že nemůžete přistát, ale vše doplnit za letu, což je občas trochu problém, když na vás ze všech stran útočí nepřátelé. Naštěstí můžete využít jeden z množství kvalitních bonusů. Přilepšit si můžete jak ve svém palebném arzenálu, tak si i můžete kupříkladu aktivovat tzv. bullet time. Ano, i tato featurka je ve hře k dispozici. K nalezení je většinou pod ikonou malých bílých hodinek a rozhodně tato možnost přijde vhod, zvláště když máte proti sobě několik protiletadlových děl, na která tak v klidu můžete seslat vaše bomby. I další vylepšení rozhodně nejsou k zahození, ovšem nejčastěji využijete možnost opravy svého tryskáče. Tu nejčastěji naleznete, když se vám podaří z oblohy sestřelit klasické vrány, jež se čas od času vyskytnou v palebném prostoru vašich kulometů a po doplnění se můžete pokusit směle pustit do dalších bojů. Počítat musíte ovšem s tím, že agrese se bude stupňovat, a tak se může stát že se do všech dostupných levelů nepodíváte, ale že skončíte v průběhu jednoho z těžkých soubojů. V tom případě si z toho ale nic nedělejte, bez obav si totiž můžete své poctivě nahrané body zapsat do položky High Score a pokusit se o své štěstí znovu.

Levelů je zde celkově pět. Zkušenější hráči již jistě vědí, že to v případě společnosti Phenomedia AG značí jediné. Jedná se o tu nejosekanější verzi, která má sloužit pouze jako takový předkrm pro verzi plnou, kterou si můžete samozřejmě zakoupit. Hra má samozřejmě i své stinné stránky. Výtku bych měl hlavně pro oblast technického zpracování. Grafika je sice pěkná, detailní, ale hardwarové nároky jsou trošku větší. Zpočátku mi také moc neseděla nastavená citlivost myši, ale není to nic, na co by se nedalo zvyknout. Ať se na to díváte jakkoliv, Moorhuhn - Im Anflug je velice kvalitní hra, která vám dokáže zpříjemnit nejméně jedno odpoledne. Stereotyp se sice dostaví, ale to v žádném případě nesnižuje kvalitu už tak vydařené a hratelné hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Moorhuhn - Im Anflug Moorhuhn - Im Anflug Moorhuhn - Im Anflug Moorhuhn - Im Anflug Moorhuhn - Im Anflug