recenze

The Terror Tubbies

The Terror Tubbies

Zastřelte si svého Teleblbíse! Tak by se dala vystihnout tato Moorhuhnovka silně inspirovaná někým nenáviděnými, někým zbožňovanými infantilními příšerkami. Tak tedy - chopte se brokovnice a zastavte jejich invazi!
Když jsem uviděl tuhle hříčku, mé Teleblbáky upřímně nenávidějící srdce bilo radostí jako o život a nemohl jsem jinak, než vyzkoušet, oč se jedná. Krátký textový popisek sliboval střílečku ve stylu Moorhuhnu, ve které jsou namísto populárních bahenních slípek proradní telebubáci. A to je skutečně pravda, se vším všudy! Každý, kdo některou z mnoha verzí skvělého Moorhuhnu hrál, mi dá jistě za pravdu, že ačkoli se jedná o hry naprosto jednoduché, primitivní a nenáročné, jsou neuvěřitelně zábavné a neustálý hon za získáním co nejvyššího skóre vás zaměstná na hodně dlouho a dodnes kolují po pracovištích a školách povídačky o tom, kdo měl jaké skóre a jaká že jsou ve hře komba. Bahenní slípky se zkrátka povedly a není divu, že se dočkaly nejen spousty pokračování, ale také hromady předělávek, pakliže se to tedy dá tak nazvat. Na podobném principu jsou založeny zkrátka všechny gamesy typu "Zastřel si svého...", přičemž namísto těch tří teček si můžete doplnit prakticky jakoukoli neoblíbenou osobu či bytost. A tentokrát tu máme "Zastřel si svého Teletubbiesáka!"

Uff, tak po delším úvodu takříkaje mimo mísu se podíváme trochu blíže na samotnou hru. Ta vypadá přesně tak, jak byste mohli očekávat. Máte minutu a půl na to, abyste získali co největší skóre. Střílet můžete nejen Teleblbáky jako takové, ale také jejich kosmické pseudolodě a nechybí ani vychytávky jako krtek či třeba jaderná elektrárna. To ale ještě není vše - narozdíl od Moorhuhnu, kde jsou mírumilovné slepičky, mají naši Teleblbíci k dispozici slušný zbrojní arzenál. Ono tedy arzenál není zrovna to správné slovo, zbraň majítotiž jen jednu, ale zato ji má témeř každý z nich! Každou chvíli se porůznu po obrazovce pochodující Teláci zastaví a začnou na vás střílet, přičemž vám ubírají životy, při jejichž klesnutí na nulu nastavá smrt, což je vlastně alternativa k vynulování časomíry. Bohužel, tato smrt nastává jen velmi zřídka, mnohem častěji vám jen dojde čas. A v souvislosti se smrtí si nemůžu odpustit ještě jednu poznámku - každý odpůrce Teleblbís se jistě těší na to, že při jeho zasažení se milý potvorák začne za hrůzných zvuků a nářku svíjet ve smrtelné agónii a všude kolem budou téct hektolitry krve. Opak je boužel pravdou! Z nějakého nepochopitelného důvodu autoři takto drsně zaměřenou gamesu obdařili naprosto pacifistickým způsobem smrti - potvorák se při zasažení promění jen v jakousi hromadu kamení (či snad bublin)! Bez jakéhokoli zvuku nebo alespoň trochu drsné animace s kapkou krve!

The Terror Tubbies jsou celkem příjemnou odreagovávací Moorhuhnovkou se slušnou grafikou i zvukovou stránkou. Ovládání je jednoduché, vše se ovládá pouze pomocí myši a šipek na klávesnici. Snad jen pohyb zaměřovače by mohl být trochu rychlejší. Ve srovnání s Moorhuhny se jedná o celkem slabou konkurenci, ale to rozhodně neznamená, že se při střílení dobře nepobavíte! Skóre se vám samozřejmě zapisuje do tabulky, takže můžete i porovnávat s kamarády. No tak, přece si nenecháte ujít možnost rozstřílet ty pseudoroztomilá monstra!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce