recenze

Little Cowboy

Little Cowboy

Sympatický kovboj se vydává na strnitou cestu za spravedlností. Potká na ní řadu nepřátel, bude na ně ale jen on sám, nepočítáme-li jeho dva věrné kolty. Pomůžete mu? Chopíte se nevděčné role, za níž vás nečeká žádná odměna? Nebudete litovat!
Kvalitních 3rd person akcí se ve freewarových vodách nedá moc ulovit. Little Cowboy je ale vzácnou výjimkou, která potvrzuje pravidlo, že méně je někdy více. Pokud tedy máte dostatečně silný prut, čas a náladu bavit se střílením bizarních nepřátel, neváhejte a pojďte s námi tohoto macka ulovit.

Jak už samotný název hry napovídá, hlavní role se tentokrát zhostí malý kovboj. Vaším úkolem nebude nic menšího než sympaťáka se dvěma kolty v ruce ovládat a snažit se přežít nápor desítek nepřátel, kteří se na vás pohrnou doslova z každého rohu. Ve hře platí, že co level, to jiný druh nepřítele. Zpočátku se na vás pohrne cosi hnědého, z dálky neidentifikovatelného – po bližším prozkoumání (rozuměj: asi pětiminutovém zabíjení) možná přijdete na to, že jde o krávy. Nevšední jsou i další nepřátelé; po čas hraní můžete narazit dokonce na prasata a chybět nemohou ani banditi. Pokud chcete být stoprocentně úspěšní, musíte krom kosení nepřátel sbírat předměty rozházené po zemi. Především mám na mysli kořalku, typický to nápoj kovbojů z divokého západu, který funguje na bázi lékárniček – uzdravuje.

Co se hratelnosti týče, není si prakticky na co stěžovat. Nudit se nebudete, dokonce se i zasmějete při pohledu na neobvyklé nepřátele. Vyčítat mohu snad jedině nízkou obtížnost, jež se postará o to, že pro vás budou úvodní minuty jako procházka růžovým sadem. Postupem času ale začne přituhovat. Grafika je oproti tomu bezchybná. Sice asi nebudete zvedat dolní čelist z klávesnice, ale je pěkná, svižná a jen tak se neokouká. A navíc je kompletně 3D. Závěrečné hodnocení se i z tohoto důvodu zastavilo na krásných osmdesáti procentech.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Little Cowboy Little Cowboy Little Cowboy