recenze

Lederzwerge

Lederzwerge

Další zvrhlou hru z dílen Phenomedia AG představuje dnešní záležitost s názvem Lederzwerge. Tentokrát se nesetkáte s ovcemi jako ve Sven Zwo, ale s neposlušnými trpaslíky, kteří si chtějí nějak zpříjemnit svou práci a vy jim v tom samozřejmě musíte zabránit.
Všechno to začalo u hry Sven Bomwollen, kde Phenomedia AG představili své zvrhlé představy v neméně zvrhlé hře. Pokud si nevzpomínáte, šlo o uspokojení co největšího počtu ovcí, které hlídal pasák a pes a ti se vám v tom samozřejmě snažili zabránit. Později vyšla nové verze hry pod názvem Sven Zwo, ve které přibylo jen několik detailů a samozřejmě lepší grafické zpracování. Úkol hry zůstal stejný a to možná přimělo pány od Phenomedia AG začít přemýšlet nad jinou verzí hry s jiným úkolem, jinými postavami a i jinou orientací. Přesně to představuje Lederzwerge.

Z pastviny se tedy přesuneme do pohádkové říše s trpaslíky, kteří jsou připraveni na Vánoce a věnují se své každodenní práci čili zvelebování svého kraje. Je tedy jasné, že se poflakují a hledají si zábavu. Zde přichází myšlenka nedostatku opačného pohlaví v jejich prostředí, bez kterého to nějakou dobu nešlo, tedy až do dnes. Pokud už vám svítá a stále nevěříte, tak vám mohu říci, že byste věřit měli. Trpaslíci se totiž snaží se uspokojit navzájem a vaším úkolem je zabránit jim v tom. Máte tedy jako vždy prostředí, po kterém se můžete pohybovat dvěma směry, čas a bodové ohodnocení, které klesá díky vaší pozdní reakci. Musíte být tedy bystří a předvídat, kdy se trpaslíci odhodlají ke společné činnosti a co nejdříve jim v tom zabránit. Tím získáte plný počet bodů, což je 20. Tato hodnota klesá každou sekundu, takže tu rychlost hraje opravdu velkou roli. Každopádně jako ve většině her od Phenomedia AG. No a jak už to tak chodí, abyste to jen tak nezkoušeli a nepředvídali až příliš často, tak pokud kliknete na trpaslíka ve chvíli, kdy se věnuji své práci, body vám ubudou. Do vyšších míst v tabulce nejlepších výsledků byste se měli dostat někdy mezi druhou a pátou hrou, kdy už budete natolik ostřílení a předvídaví, že vás žádný trpaslík nepřekvapí.

Nic už však není jako za dob Moorhuhnu a pokud máte stále ten počítač, na kterém jste Moorhuhn hráli a neprováděli jste na něm žádné upgrady, nebude vám hra běhat, tak jak by měla. Tím je jasné, co chci říci. Lederzwerge má pěknou kreslenou grafiku, na kterou jsme si u her od Phenomedia AG zvykli a to pochopitelně vyžaduje výkonnější počítač, který ne každý na freeware hry používá. Zvykejme si tedy. Novinky od Phenomedia AG budou pokaždé o něco náročnější.

Tah Phenomedia AG se možná dal předvídat, neboť po Sven Zwo jsme se nedočkali žádné další podobně zvrhlé hry a mohli jsme vyzkoušet jen jednu z mnoha předělávek Moorhuhnu - Moorfrosch XS. Možná že i Lederzwerge se dočká nějaké nové verze. Představ na změny by bylo dost, ale bůh ví, co se honí hlavou programátorům od Phenomedia AG. Nechme se překvapit…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Honza | 27.04.05 v 14:40

aHOJ JAK SE MAS ASI DOSTANES

CHIKYNKIRÁ | 06.04.05 v 19:39

NETUŠIM JAK SE TO HRAJE A JAK SE TO OVLÁDÁ,PROSÍM UDĚLEJTE SI CHVILKU ČASU A NAPIŠTE MI TO,PŘEDEM DÍKIS

domhome | 08.12.04 v 16:29

super

| 29.11.04 v 11:30

škoda místa na disku

erfsdf | 28.05.04 v 06:26

dobrý

James | 13.04.04 v 14:41

Thisis super erotic game.

Kahi | 21.02.04 v 23:47

neřekl bych, že moorfrosch xs je předělávkou moorhuhna... ;)

UnHynek | 10.01.04 v 16:15

Thanks Andrij for good link, i remove the previous one..

Andrij | 10.01.04 v 15:40

http://www.lederzwerge.de/game_versions/Lederzwerge_Fullscreen1.1.zip
Here is link to download this game.So as previous one is broken

konykorn | 04.12.03 v 03:40

kde to mam nahrat ?!?!?!?!

rené | 07.11.03 v 18:49

Nejde to stáhnout!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce