recenze

Bottoms Up

Bottoms Up

Dnešní hra Bottoms Up mi tak trochu připadá jako programátorské cvičení na téma 3D engine. V několika levelech se pohybujeme s osobou ne nepodobnou Rumcajsovi a snažíme se posbírat vše co se dá a sepnout co k sepnutí je. Je to prima? Posuďte sami.
V podtitulu hry se skví story o mužíčkovi v zelené kamizolce. Jedná se o patrona z „vypitého baru“, který pochází z dalekého Irska a dostal zásadní úkol – totiž vypudit z této země všechny hady, kteří tam tropí šílenou neplechu. Velký král hadů totiž unikl pozornosti St.Patricka, který systematicky vyháněl hadstvo ze všech míst ostrova. Had použil prastaré magie k tomu, aby ukradl veškeré pivní zásoby Irska, čímž udělal nejen díru ve státním rozpočtu, ale hlavně nakrknul místní pivní fajnšmekry.

Asi nejroztomilejším momentem hry je fakt, že ovládáme malého zeleného prďolu, který má v krvi celkem vysoké procento alkoholu. Toto je základem jeho další činnosti, neboť má-li s dostatečnou vervou honit a hubit hady, nesmí mu klesnout hladinka pod určitou mez. No a tak se musíme rychle snažit splnit v každém levelu úkol tak, abychom prostě a jednoduše alkoholicky „nevyschli“. Pokud jde o hru samotnou, pak grafika je notně originální, leč ve 3D notně zastaralá. Jak jsem již uvedl, mám z grafiky dojem, že si tady někdo pouze trénoval své schopnosti naprogramovat jednoduchý 3D engine. Z hlediska hratelnosti nemám připomínek a pokud jde o zvuky, pak taktéž ne.

Zahrát? Ale určitě! Nedejme se zmást pra-grafikou a hrajme. O tom to přece je…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Milos | 24.11.05 v 00:14

pekna konina- ale zabaví >-))


galerie

Bottoms Up Bottoms Up Bottoms Up Bottoms Up Bottoms Up