recenze

Diablo 2 GB Edition

Diablo 2 GB Edition

RPG jako hrozno! (pardon, jako víno!) Diablo 2 GBA Edition je lahůdková novinka z německých stepí, která potěší „herz“ každého RPG fandy! Téma Diablo 2, grafika radost pohledět, vytrvalá hratelnost, prostě vše, co potřebujete k herní nirváně…
Ne, přátelé, zrak vás nešálí. Diablo 2 GB Edition je čerstvoučký top RPG počin, na který je radost pohledět, natož si jej zahrát.

Autorovi Robinovi Schimtzovi patří můj neutuchající dík za dnešní hru, která mi opravdu udělala radost. Fantasticky vypiplaná grafika z dob klasických 2D RPGček, která – jak je již z názvu patrné – by se hodila do ranku GameBoye, tak taková grafika se jistě zalíbí většině z vás. Nejsem pravověrný RPGčkař, takže nemohu sofistikovaně rozebírat celou gamesku, kterou jsem – po pravdě řečeno – celou ani nedohrál. Nicméně alespoň něco vám povím k rozvoji jednotlivých „skills“ ve hře. Každý z charakterů ve hře se může naučit max.4 různé „skills“, každé až do 12.levelu. Při dosažení každého z levelů budete dotázáni, kterou že schopnost chcete vylepšit. Pokud se jednou rozhodnete, podle vašeho navýšení se bude měnit i charakter vaší postavy. Tato drobná vsuvka by měla naznačit, jak propracovaný Diablo 2 GB Edition byť jen v jedné jmenované oblasti je. A to ještě nemluvím o mnoha „diskutujících“ postavách, které ve hře potkáme, a také o mnoha monstrech, která se nám budou snažit zatnout tipec. V tak krátkém čase, který mám vyměřen, se nedá postihnout vše, nicméně vysvětlit svými slovy návaznost dnešní hry na mega klasiku komerčního hraní Diablo 2 mohu – autor se prozaicky snažil vložit geniální atmosféru této pecky do „zeldoidní“ grafiky, což se mu podařilo.

Neváhejte tedy a mát-li rychlejší linku, těch 50 MB si stáhněte a hrajte. Stojí to za to…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

patmi | 05.02.08 v 17:01

Zajímalo by mě,kde autor hry sehnal skripty na pohyb myší a na menu... Level Up skript už mám a pracuji na podobném projektu... http://www.mj-soft.net/tvorbaher/index.php

AuronXCZE | 25.01.08 v 15:44

Rád bych neco zduraznil tady delate povyk jak je to spatny atd.. tak to skuste samy udelat hru.. ja to dohral za 47min a hraljsem to se vsema postavama jsem velky fanda Final Fantasy a tato hre se mi hrala skvele nerikam ze jsem nehral Diablo 1 ale skuste si zahrat FF7 nebo Takticks pak poznate co je kvalita.... Jo Inuyasha tak si zkus nakreslit vlastni posostavy.. a zaroven udelej hru...

pitr | 19.12.07 v 22:01

Jo souhlasim s tebou ale mam problem kdyz nainstaluju median 08 hra mi pak nejde spustit nevite nekdo jak na to? predem diky!

MILAN BURGER | 15.12.07 v 23:18

POTREBUJU PORADIT JAK SPUSTIT EXPANSION

Raptus | 21.07.07 v 00:45

Dohrál jsem za necelou hodinu a půl lvl 11. Neumím německy sice ani slovo, ale tahle hra je dost dobrá, a doufám, že bude pokračování :)

Inuyasha... | 08.03.07 v 09:04

Jinak, hru neskousim, pac to nese jmeno Diablo. Ja vim diablo je normalni nazev pro dabla ale kdyz se jedna o hru, je jasny ze to ma neco takoveho byt. Kdyz se na to tak koukam, tak jedine co je na tom diablovskeho jsou vyseknute postavicky ze hry. Zbytek je anime. Kdyby ten autor aspon udelal hodne vlastnich anime postavicek a naspritoval je, vubec by to nebylo spatne, jenze tohle je smichane a vubec to k sobe nepatri. Ani action to neni, vzdyt boje jsou uplne jako Final Fantasy. Zase to ale ma celkem slusnou grafiku, ty postavicky jsou opravdu hezoucke, a jestli to ma dobry pribeh, zalezi na vkusu cloveka. Dal bych tomu mozna druhou sanci, nemit oci zastreny vzpominkama na Diablo 2 ktery jsem hral uz od mych ctyr let.

Inuyasha... | 08.03.07 v 08:58

Jenze serialy o tehlech figurkach byvaj nekdy lepsi nez nejaka debilni nemecka kriminalka, a pro deti to nekdy fakt neni (podiwej se na youtube.com na Elfen Lied).

Bombr | 17.02.07 v 21:48

Já tyhle japonský figurky nesnášim, vypadá to jako když se sebere armáda dětí ze školky a jde bojovat.

Jiří Bohatý | 12.02.07 v 21:19

Neni to zas tak špatná hra ale neni to ta klasika

Alesh | 03.02.07 v 10:21

Joha Sharpshooter.
Dovolim si s Tebou trochu nesouhlasit. Ja sam jsem dost maniak na RPG a drive jsem svym zpusobem mel trochu podobne nahledy na Diablo, ale ne tak vyhrocene, jako Ty. Spise me bavila RPG jako Baldurs Gate, serie Might and Magic, Planescape Torment, Wizardry, nebo dungeony, jako klasika Dungeon Master, nebo treba Brany Skeldalu. Tech her je samosebou vice, uz si nevzpomenu na vsechny. Pravdou ale je, ze Diablo (1) jsem dohral nekolikrat a proste me to vtahlo do hry, predevsim tou svou atmosferou. Diablo 2 jsem tehda take dohral, ale uz me to tolik nechytalo. To bylo kdysi, pred xxx roky. Pred par lety jsem vyzkousel Sacred, a musim rici, ze me to chytlo snad jeste vice, nez diablo, melo to proste nektere zajimavejsi vychytavky. Trochu jsem na Diablo "zanevrel". Jak sel cas, v nedavne dobe jsem dostal chut zase neco poradne zaparit a do oka mi padlo opet Diablo 2, tentokrate i s datadiskem (LOD). Rozjel jsem to, trochu nevyhoda, ze si clovek pamatuje ty questy a tak, co hral kdysi, ale i tak to bylo prijemne osvezeni. Musim rici, ze jsem se do toho zase pomerne dost "zaparil". Musim zkratka uznat, ze Diablo je opravdu pravem nazyvano "klasikou". Po zabiti Baala, jsem pokracoval na NR, ale zaroven jsem se docetl o modu Median 2008, a rekl jsem si, ze to proste zkusim, ze to zni zajimave a lakave.Takze ted parim MM2008 a musim rici, ze jsem zatim mile prekvapen.

Shrnuto podtrzeno, ac jsem spise zastancem logiky a strategie (take miluju serii HOMM, Jagged Alliance apod) a ac diablo muze na prvni pohled prijit leckomu jako pouhe klikaci akcni RPG, coz Diablo opravdu je, nezaslouzi si ho predem odsuzovat. Ma proste svuj system, ktery si pravem ziskal srdce milionu hracu po celem svete.
Ma to chytlavy system predmetu, atmosferu, s tema skillama to taky neni tak "bezduchy", jak by se mohlo napoprve zdat nezasvecenemu divakovi. I ta trocha taktiky a strategie pri vyberu skillu, kterym das prednost pred ostatnimi, tato hra umoznuje. Diablo 2 - LOD byl pak jeste velky prijemny posun vpred a MM2008 nabizi uplne jiny pohled, vcetne potreby vice taktizovat, protoze ty potvory uz maji krapet jinou AI, a je jich krapet vice, takze nestaci jen jit a drzet tlacitko mysi.

Takze na zaver-netvrdim, ze je Diablo buhvijaka super hyper hra, ale rozhodne se pravem radi mezi klasiku, rozhodne je to hra nadprumerna, ktera proste dokaze capnout a nepustit na dlouhou dobu a rozhodne si pravem ve svete vydobila takove misto, ktere ma. a ruku na srdce, kolik je takovych her? Kor v dnesni dobe, kdy plno vyvojaru si proste mysli, ze udelaji super 3D grafiku, prdnou par vecicek a hlavne aby se to co nejrychleji prodavalo, s minimalnimi vydaji te ci one spolecnosti. Takze odpoved na Tvoji otazku, jak muze Diablo potesit RPG fandu, je velice jednoducha. Proste muze :)) A muzeme byti radi, ze takova hra vznikla a mohla obohatit nas "RPG-jidelnicek", protoze, jak jsem naznacil vyse, moc takovych her neni.
Howgh.

Sharpshooter | 30.01.07 v 08:12

mluvil jsem o obyč Diablu, tohle jsem eště nepařil

Sharpshooter | 30.01.07 v 08:09

Jak může Diablo potěšit RPG fandu???Vždyť je to jen bezduchá mlátička s vylepšováním kouzel.Kdybych ho měl hodnotit jak RPG:propadák ; jako mlátící řežbu:slušná zábava

Equilibrix | 22.01.07 v 21:00

... viz Rogue Encampment, Blood moor, Cold plains.. vsechno samozrejme nemecky :D A jmena NPCcek jako Akara, Charsi, Gheed atd. asi taky nebudou nahodne zvolena :)

Czernovski | 22.01.07 v 20:46

Rebele, tak radši tuto hru otestuj, protože pak poznáš, proč ji autor nazval Diablo 2 GB Edition.... :))

Rebel | 22.01.07 v 20:04

Hru jsem netestoval, ale mám pár připomínek (v dobrém sl.s. ^_^)
Nesrovnával bych tuhle hru vůbec s Diablem, jelikož Diablo samotné je spíše klasika a na této hře je vidět, že autor využil skriptovacího jazyka, který nabízí RPG Maker XP. Proti editorům nic nemám, ba naopak.

Jistým faktem však je že Diablo je komerční titul a i když se autor Diablem nechal inspirovat, rozhodně bych na jeho místě zvolil jiný název, takový, který by nezahrnoval vůbec slovo Diablo.

Unknwon_face | 22.01.07 v 17:08

Jde sice o tvůj osobní názor,ale stejnak,rozhodně bych neřek,že na DII:LoD nic nemá.Neříkám že jde o špatnou hru(kdykoli sem ji nainstaloval(=hodněkrát)tak mě vždycky chytla)

Nekdo | 22.01.07 v 15:14

Trapna napodobenina, na D2LoD nic nema

Czernovski | 22.01.07 v 14:18

Také jsem to dohrál...sice za hoďku a půl, ale byl jsem level 11. Za paladina to šlo bezvadně, skill Ansturm, nebo tak nějak, nemá chybu :)) Ještě zkusím další postavy...snad brzo bude ,,full-version".
Jinak vřele doporučuji

Equilibrix | 22.01.07 v 11:12

Tak hru jsem dohrál za necelou hodinku, skončil jsem na levelu 9 a všeho všudy mi bylo nabídnuto pouze ze tří skillů, které se podle všeho dají trénovat do desáté úrovně. Jak jsem vyrozumněl z německých textů, je to zatím pouze "testversion", takže se snad můžeme těšit i na její pokračování.. Nicméně to byl příjemně strávený čas. Autorovi též nechybí smysl pro humor, jímž jsou prokládány téměř všechny dialogy :)


galerie

Diablo 2 GB Edition Diablo 2 GB Edition Diablo 2 GB Edition Diablo 2 GB Edition Diablo 2 GB Edition