recenze

Der Gefangene

Der Gefangene

Překvápko, přátelé! Z germánských luhů a hájů přilétla k nám po linkách pevných perfektní adventůrka, jejíž grafika nazvati dala by se „suprovou“. Ne, vážně. Vezměte si česko-německý slovník do ruky, zkuste si to zahrát a uvidíte!
Tak toto jsem tedy nečekal. Takovouhle pecku. Jen tak si brouzdám po free webech a ejhle! Co jsem nenašel? Je vidět, že šikulové ještě nevymřeli po přeslici. Autor Otmar (přezdívka?) na nás natvrdo vybalil svoje pečlivě utajované dílko, které si dle mého názoru graficky zaslouží pomyslné freewarové absolutorium.

K věci – Der Gefangene (v překladu „zajatec“) je klasickou „point and click“ adventure z vlastního pohledu. Děj se odehrává ve středověku, kdy jsme pomyslně zajati někým velmi zlým a naším úkolem je osvobodit se z tohoto jha. Ovšem nesmíme při tom nikoho zranit, natož pak zabít (v tomto bodě se mi zdá hra velmi humanistická :-). Čili prostě a jednoduše jak to u adventur bývá - sbíráme věci, používáme je na správných místech, hovoříme s kdejakou postavou a klikáme a klikáme a klikáme.
Myška je naší souputnící ve hře jedinou, za zmínku určitě ještě stojí vypracovaný invetář, kam si ukládáme spoustu věciček, které jsou více či méně užitečné. Dále je možné ve hře získávat body, například při konverzacích – v případě, podaří-li se nám některou z postav přemluvit k tomu, aby udělala to, co my chceme, pak šup! a máme je tam.

Vzhledem ke slabším časovým možnostem jsem hru zcela nedohrál (v pozdějších fázích už máme inventář plný, hůře se kombinuje, na což třeba čassss), nicméně mohu říci, že mne velmi, VELMI zaujala. Podělte se se mnou o vaše zážitky z hraní Der Gefangene! Možná dáme dohromady i návod pro slabší adventuristy. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Trotl | 17.01.06 v 18:41

Fakt nikdo nevite??? Nemuzu se pres to prehoupnout...

Trotl | 14.01.06 v 14:14

Cau lidi, pomohl by mi nekdo? Pres masinu uz jsem se dostal, ale ted pro zmenu nemuzu namichat caj... Pomuze nekdo? Kolik ceho mam dat?

Trotl | 10.01.06 v 17:34

Nemuzu se preklenout pres tu blbou masinu. Zkousim to skladat podle ty knizky, ale nefacha mi to, jsem s nemcinou na stiru. Pradi nekdo?

marian | 10.01.06 v 11:26

Proti němčině nemám absolutně nic, žil jsem tak 5 let a mám tam spoustu přátel :)
...já jen, že čeští adventuristé dávají přednost english....

weezard | 09.01.06 v 19:26

němčina vubec neni jazyk s milionem výjimek vubec vubec vubec nééééééééé.Ale Němcům(ehmehmskopčákůmehmehm:)to nevadí:)))))

jenik | 09.01.06 v 18:09

nevím, co máš proti němčině, nemusí být všechno jenom anglicky, vzdyt uz je to trapný....


galerie

Der Gefangene Der Gefangene Der Gefangene Der Gefangene Der Gefangene