recenze

Antigen

Antigen

Elastická vesmírná střílečka, jejíž herní princip je na hony vzdálen od klasik tohoto žánru. Příjemná grafika, motivační hratelnost a atmosféra nás nenechají vydechnout ani na minutu, což je devíza, za kterou se nemusí stydět žádná dnešní hra. Jedeme!
Není mi známo, že by měl žánr vesmírných stříleček vymřít jako dinosauři. I když se možná v současnosti nejedná o nejfrekventovanější herní žánr, přesto je jedním z nosných pilířů freeware scény.

Raketa viděná shora kosící okolo létající potvory není žádné novum, ale v kontextu plynulé příjemné grafiky se scrollujícím pozadím (taktéž velmi pěkně vyvedeným) je dnešní hra Antigen něčím minimálně lehce nadprůměrným. Jakožto skalní fanoušek 2D smažeb si nemohu odpustit trochu velebení, takže když jsem se do Antigenu pustil, dostal mne do svých pařátů a na necelou hodinu mne nepustil od stolu. První pozitivní věc, které si všimnete, je přehledně zpracovaný help přímo ve hře, který vám napoví, jak postupovat, co správně používat a jakou techniku zvolit v případě toho či onoho speciálního nepřítele. Opravdu to pomůže a naladí na správnou úroveň i pařany, kteří nejsou příliš zběhlí, zkušení a vědoucí. O grafice již padla zmínka, takže jen stručně – je na ní vidět, že autoři z Mac Games si na ní dali opravdu záležet, takže je kromě příjemné hratelnosti jedním z nosných prvků hry. Zvuková kulisa také není k zahození…

Závěr je jednoznačný. Pokud tuto hru ze svého herního jídelníčku vynecháte, bude vám dost dlouho kručet v žaludku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

assaly

assaly | 20.07.17 v 15:14

tohle je prima

Cichlasoma | 29.07.06 v 12:36

Podle mě skvěla věc, co by zasloužila aspoň 90%. Velice nápaditý pokud jde o typy nepřátel, jejich chování a AI.


galerie

Antigen Antigen Antigen Antigen

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce