recenze

Sky Fire

Sky Fire

Krvežíznivé zombie jsou opět na scéně. Tentokrát ale na místě, kde by je čekal asi jen málokdo. Tím místem je průzračná obloha a naši zombíci se tam velmi nepěkně prohánějí v letounech a hodlají ovládnout svět a vy jim v tom musíte zabránit!
Obloha se v poslední době stala častým námětem ke zpracování. Pominu-li trošku starší hříčky jako Cloudphobia, či Magical Broom Extreme, ve kterých jste se po obloze mohli pohybovat s trošku netradičními postavami, bez větších obtíží docházím k přesvědčení, že na oblohu patří pouze letouny. Co ale do nich posadit několik zombíků? Tento pološílený nápad se zrodil v hlavách tvůrců Sunny Games, známých především díky několika skvělým hrám, z nichž nejpovedenější je jednoznačně Onslaught. Zanechme ale toho filozofování a pojďme si k následující gamesce říci pár slov.

Veskrze prostý příběh se točí okolo jednoho vědce, hodlajícího ovládnout svět. Mnoho lidí se tento bláznivý nápad pokoušelo realizovat a k jeho uskutečnění vyzkoušeli snad všechny možné prostředky. Náš vědec se ale vše rozhodl vyřešit po svém a vrhnul se na klonování. Při realizaci se ovšem v jeho šílené hlavě zrodil další nápad a jako subjekt použil nemrtvé zombíky. Navíc díky jejich nízkým provozním nákladům se výroba stala levnou záležitostí a mohl si jich dovolit vytvořit opravdu spousty. Ty pak jednoduše nasázel do letadel a poslal je drancovat oblohu, ze které museli postupně ovládnout celý svět. Naštěstí si toho všimla jistá skupina pilotů a rozhodla se tomu učinit přítrž. Na oblohu poslala své nejlepší a nejstatečnější členy, kteří se nepříteli vrhli rovnou do náruče. Tak to je ve stručnosti příběh následující gamesky. Ve vzdušném prostoru tedy na vás netrpělivě čekají bojem nabuzené zombie, proti kterým můžete poslat jednoho ze tří hrdinů. Vybrat si můžete buďto sympaťáka Raye, neméně sympatickou, či drsňáka Wolfa. Každý z nich má pochopitelně trošku jiné vlastnosti. Ty jsou celkem dvě – obrana a rychlost pohybu. U každé z postav se tyto vlastnosti trochu liší, výběr tedy značně ovlivní vaše chování v boji.

Samotný vzdušný prostor je pak velice přehledný. V levé části vidíte počet životů, společně s aktuálním stavem zdraví, v pravé naopak počet nepřátel. Tento ukazatel je velice důležitý, dojde-li na nulu, automaticky postupujete do nového levelu. Nepřátele se po obloze pohybují celkem v hojném množství. Rozlišíme-li si je ale trochu podrobněji, můžeme napočítat celkově deset druhů. Sem tam vám naproti přiletí i tužší boss. K likvidaci nepřátel vám budou sloužit střely. Ty po prvních minutách hraní celkem slabé. Naštěstí si je lze velmi rychle vylepšit pomocí různých power-upů. Některá z vylepšení vám dokonce dovolí zneškodnit nepřátele za vašimi zády, jiné vám je naopak zneškodní všechny. Kromě vylepšování střel, můžete v power-upech najít lékárničky a spoustu dalších věcí. Nevýhodou je, že jsou takto vylepšená výbava je časově omezená, ale i tak jde o znatelnou výpomoc. Nepřátelských letounů je celkem dost, ale jejich likvidace není složitá a neměla by vám tak dělat problémy. Kromě vašeho hrdiny, si můžete v nastavení zvolit obtížnost z celkem čtyř možností a na té nejvyšší Insane se připravte na opravdu krušné chvíle. Zasáhne-li vás nepřítel, váš letoun začne pěkně blikat a automaticky ztrácíte zdraví. Pokud vám ukazatel zdraví klesne na nulu, ztrácíte drahocenný život. Počet životů je závislý na zvolené obtížnosti. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Začnu opět vizuální stránkou hry. Ta je jedním slovem přenádherná. Samozřejmě je vše obohaceno skvělými efekty. Zvuková stránka rovněž ostudu nedělá, stejně tak jako hudební doprovod. Ovládání je velmi jednoduché a intuitivní, vyřešeno je pomocí klávesnice.

Bitvu tedy máme za sebou, ale i když budete odcházet jako poražení, rozhodně z toho nebuďte smutní. Gamesku rozhodně doporučuji vše příznivcům kvalitních her, stažením tedy rozhodně neprohloupíte. Navíc je velikost souboru doslova zanedbatelná...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

intergalactic | 11.11.04 v 21:34

Než jako "Radek Tomášek" nebo "Pavel" začnete prohlašovat, že archiv je naprosto cisty, tak si nejdriv stahnete vsechny aktualizace a budete se divit, co si autori vsechno za hnus dovoli vlozit do FREE hry. Hanba!!

drack | 08.11.04 v 17:09

No já sem to právě znovu instaloval, a před nainstalováním mi spybot1.3 (s nejnovějšíma detection rules) nenašel ni neobvyklýho a po nainstalování 40 problems found. Plus samozřejmě trojskej šiml downloader.agent.as (aspň to tvdí AVG).

Honzyg | 07.11.04 v 20:35

je to na picu hra, navic me avast v tom nasel vir

Radek Tomášek | 07.11.04 v 12:07

Tak jsem to projel ještě jednou prográmky SpyBot 1.3 a Ad-aware SE Personal 1.05 a bohužel mi to skutečně nic nenašlo. Za pravdu musím dát ale Oposumovi, že se obejvili dva nové procesy. Přesně jde o "asm.exe" a "tsm.exe" ale skutečně je žádný z programů nedokázal zachytit. Možná jsou to procesy, které slouží k automatickému načtení stránek výrobce po skončení hry, ale o skutečném úmyslu lze jen spekulovat....Jinak se za případné problémy moc omlouvám....

drack | 07.11.04 v 11:19

Já sem po nainstalování zkoušel SpyBot a našlo mi to hned několik spywarů a podobnejch chujovin.

Oposum | 07.11.04 v 11:14

Já jsem dával ctrl+alt+del a našel jsem dvě nově běžící aplikace. Nějaký Test a jakýsi tsl, nebo tsa. Odstranil jsem je tedy z umístění a nic se nestalo. Ta hra v sobě vážně něco měla. Ale ani avg nebo adaware mi to nenašel. Koukněte se, jestli je tomu tak i u vás.

Radek Tomášek | 07.11.04 v 09:28

Pavel má pravdu, ten soubor je "čistý". Všechny soubory procházejí důkladnou antivirovou kontrolou, takže výskyt virů a jiné havěti je téměř vyloučen. Problém tedy bude v nečem jiném. Navíc kde si přišel na to, že tam je nějaký spyware a adaware? Sám jsme včera vše projel a skutečně tam nic není ...

Pavel | 06.11.04 v 19:45

Já nic takového nenašel, mám nové aktualizace a je to v pohodě

intergalactic | 06.11.04 v 13:40

!!POZOR!! hra je zaplnena trojskymi koni, spywarem a adawarem, nedelejte tu chybu jako ja a nestahujte tuto hru :(


galerie