recenze

Kyklop

Kyklop

Z českých luhů a hájů vzešel projekt, který sice nenabízí zábavu na stovky hodin, přesto ho svým námětem rozhodně nemůžeme řadit mezi všední tituly. V roli sympatického Kyklopa budete muset postupně zničit několik evropských metropolí. Troufáte si?
Fantazii a originalitě se meze nekladou. O tom jistě ví každý své a když se autoři pokusí vsunout jistou dávku originality a titul se náhodou nepovede, rozhodně by nikdo takový kousek zatracovat neměl. Snaha by se prostě měla ocenit. Otázkou ale je, jak dopadl dnešní Kyklop?

Protože mám rád rychlé odpovědi, řeknu vám rovnou, že Kyklop se povedl. Nenabízí sice dlouhotrvající zábavu a místy je vše zdlouhavé, ale! Gameska je originální, relativně dobře hratelná a zejména zpočátku vás dobře nadchne. Abych byl ale trochu konkrétnější. Titul se odehrává na evropském kontinentě, v několika metropolích (Paříž, Berlín, Lisabon, Praha apod.). Vaším úkolem je každou z nich zničit. Jak ale na to? Odpověď je snazší, než se možná nyní zdá. Vy se ocitáte v roli jednoho kyklopa, který má díky své obrovské síle obrovskou převahu. Může si dovolit zvedat stromy, rozbíjet skály a dělat si prostě co chce. V každém městečku tedy vítězství nastává ve chvíli, kdy zničíte veškerá obydlí. Hladký postup vám ale komplikují místní obyvatelé. Ti vám totiž budou velice rychle vzdorovat a ubírat vám životy. Naštěstí s nimi můžete zatočit. Není tak problém je zabít anebo prodat otrokářům. Získáte pak výhody, se kterými se pak bude postupovat mnohem pohodlněji.

Bohužel silný dojem kazí již zmíněná zdlouhavost, což je sice škoda, ale autor – jistý Trautenberk, má alespoň šanci do budoucna na tomto faktu zapracovat a kdo ví, možná se dočkáme naprosto unikátního díla, které bude radost hrát prakticky po celou dobu. Do té doby můžeme čas trávit hraním Kyklopa. Sice vás po čase projekt nejspíše omrzí, ale pár desítek minut se budete bavit skvěle. A o to tu jde především!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Kyklop Kyklop Kyklop Kyklop Kyklop

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce