recenze

Alpha Beam

Alpha Beam

Vesmírná střílečka. To je pojem, při jehož vyslovení se automaticky na povrch derou náznaky nejistoty. Není divu: tolikrát prošacované téma už prakticky nemá co nabídnout. Stane se alespoň Alpha Beam výjimkou?
Nesnáším nezodpovězené otázky, takže si raději hned odpovím: ne. Alpha Beam rozhodně nepatří mezi průkopnické tituly, k nimž byste se měli vracet třikrát denně a připomínat si, jak jsou skvělé. Hra se dost možná ani neusídlí na vašem harddisku po dobu delší než je čas nutný k jejímu celkovému dohrání. Přesto ji ale mohu bez sebemenších pochyb doporučit. Kombinuje v sobě totiž to nejlepší, co kdy vesmírné střílečky nabídly. A navrch přidává lákavý grafický kabátek.

O co jde, snad ani nemusím zdůrazňovat. Stanete se pilotem půvabné raketky a vaším úkolem bude vypořádat se s nepřátelskou přesilou. Za každý sestřel dostáváte body, přičemž musíte na konci hraní disponovat pokud možno co největším číslem. Jakákoliv jiná motivace ale bohužel chybí, překonáváte pouze sebe sama, popřípadě vašeho kolegu. Při tažení za vítězstvím se je alespoň na co koukat. Grafika rozhodně neurazí, ba co více - příjemně překvapí. Pozadí je sice statické, pěkné 3D modely lodí se však postarají o nejedno překvapení. Chybět samozřejmě nemohou ani výbuchy a další podobné efekty.

Máte rádi vesmírné střílečky? Alpha Beam vás rozhodně potěší. Stokrát zpracovaný námět ale ostatní asi nenadchne. I proto se při hodnocení držím raději při zemi, nebýt povedené vizuální stránky hry, tak by z šedesátky možná byla i padesátka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Alpha Beam Alpha Beam Alpha Beam