recenze

Gravity Strike

Gravity Strike

Střílení vesmírných lodí už není to, co bývalo, a tak se stále hledají cesty, jak tento žánr vylepšit. Dnešní hra je jedním z výsledků této „mutace“. Ano, stále ničíte vesmírné lodě, ale jde to o poznání hůř, když se vaše loď pohybuje díky setrvačnosti.
Typickým představitelem vesmírných stříleček je nedávno recenzovaný G-Type. Musíte lítat s lodí ve vesmíru a ničit nepřátele. Nic nového, avšak zábava se dá ždímat po litrech. Ale zkuste ubrat na akčnosti, přidat na klouzavosti vesmírného plavidla, zmenšit prostor a máme tu Gravity Strike.

Hra je původně v němčině, proto doporučuji zavítat do Nastavení a změnit si jazyk na, nám přeci jen trochu bližší, angličtinu. Máte? Super, jdeme na hru samotnou! Na výběr máte z několika desítek úrovni pokaždé s jiným úkolem (znič nepřítele, doleť tam a tam, …) a prostředím. Jakmile uděláte výběr, pojmenujete si svého pilota a vrhnete se na výběr lodě. Tady začíná ta pravá zábava! Můžete si vybrat z více než 50 druhů lodí, každá má samozřejmě odlišné vlastnosti. Tím to ovšem nekončí, jakmile si vyberete z širokého sortimentu lodí, můžete si loď nakonfigurovat dle svého gusta. Tu posílíte trup, brnění či zdraví, uberete na palivu a munici… Možností je spousta a je jen na vás, jak si svou loď vylepšíte. Jakmile Vyberte loď, nastupuje na řadu pravá akce. Začínáte na přistávací ploše, kde vyslechnete krátký briefing a letíte. Pomocí Mezerníku přidáváte plyn, směrovými šipkami rotujete lodí buď doleva, nebo doprava a šipka nahoru způsobí výstřel z kanónu.

Rád bych se pozastavil u pohybu. Není to klasické „zmáčknu šipku – letím, pustím šipku stojím.“ S tímto byste ve hře neuspěli, protože tu nic takového není. Jakmile pustíte šipku, loď pokračuje vesele dál, díky své setrvačnosti. Dálku a rychlost, s níž se loď pohybuje po puštění Mezerníku, se odvíjí od toho, jak dlouho jste Mezerník drželi. Abyste tak úplně zastavili, či alespoň zmenšili rychlost, musíte otočit loď do příslušného směru a zmáčknout Mezerník. Takto rychlost alespoň trochu vykompenzujete. Takhle to možná zní složitě, ve hře to ovšem funguje bezvadně, ale nečekejte, že jde o něco lehkého. Než tento pohyb alespoň trochu ovládnete, uběhne pár desítek minut.

Hra má „pouze“ dva rozměry a grafika působí celkem zastarale, přesto to není tak hrozné a je to i vcelku koukatelné. Zvuková stránka je na tom o něco lépe. Na konec chci jen říci, že ačkoliv je hra velice obtížná, rozhodně má něco do sebe, což vás u hry udrží docela dlouho. Setrvačnosti zdar!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Triple T | 16.03.06 v 15:21

Na Gravity Strike jsem udelal cestinu, ke stazeni je na http://triplet.xf.cz/#gs


galerie

Gravity Strike Gravity Strike Gravity Strike