recenze

Lightning Master

Lightning Master

U této hry „zkysnete“ hodně dlouhou dobu. Jednak je tu spousta lokací, zajímavý příběh, ale také mnoho zapeklitých hádanek. Jste-li příznivci point-and-click adventur, můžete rovnou stahovat. Nebo raději ne, počkejte :-).
Už z číselného hodnocení lze odhadnout, že ne se vším jsem byl spokojen. Na konkrétní věci se zaměřím dále.

Samotné intro hry začíná v roce 2027, poté skočíte do roku 2008, abyste později také mohli cestovat časem, například do roku 1968 (v této souvislosti možná potěší zmínka o Československu a okupaci sovětskými vojsky, kterou hlavní postava přednese :-)). Zdá se počáteční děj zmatený? To je v pořádku, neboť právě na tajemné zápletce hra stojí především. A aby toho nebylo málo, tak hned na začátku vám ukradnou auto (což v roce 2008 tedy moc tajemné není) a rovněž ulice jsou zcela prázdné. Co se sakra stalo? Na to byste měli přijít vy, a tak začínáte pátrat.

V principu se jedná o starou klasickou agenturu, takže hledáte a sbíráte předměty, jež se vám ukládají do inventáře. Kombinovat nejdou, ale používat ano. A to občas i tak, že výsledná akce je naprosto k ničemu, tvůrce ji tam dal jen jaksi „pro zábavu“. Jak už jsem zmínil, město je liduprázdné, a tak se dlouhých rozhovorů a blábolení nedočkáte, vodítka jsou ukrytá jinde. Alespoň že předměty jsou označeny popiskem, protože grafika je solidní a jak někdy bývají aktivní předměty lehce rozlišeny od ostatního okolí, tady tomu tak není.

Až do tohoto okamžiku jsem byl spokojen. Pak ale přišlo na řadu prozkoumávání a chození. Hrdinovi na začátku ukradli auto, což asi zapříčinilo to, že chodí po ulicích, horách a dalších místech pěšky. Vzhledem k tomu, jak je město rozlehlé a v každé lokaci bývají zpravidla dvě a někdy tři další cestičky, budete na začátku ztraceni a když už budete vědět, kam jdete, cesta „pěškobusem“ potrvá. Rozhodně by se hodilo něco jako mapa, protože chodit sem a tam je po čase frustrující. Jenže hra je tak koncipována a někdy na tomtéž místě naleznete nový předmět, hádanku. To je další věc, která mě u tohoto titulu udržela. Vždy, když už jsem to chtěl zabalit, uviděl jsem novou cestu, nebo nový předmět, nový posun děje a opět tu byla motivace pokračovat.

Hra má své chyby, především rozsáhlé prostředí bez mapy, ale celkově ji řadím k těm lepším kouskům. Vyzkoušejte sami.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Jirka | 13.11.11 v 00:26

Mě to ukrutně bavilo. Parádní příběh, poučný (díky téhle hře jsem se začal trochu zajímat o velké mozky a srdce minulého století) a zábavný.


galerie

Lightning Master Lightning Master Lightning Master Lightning Master Lightning Master

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce