recenze

A Friend Indeed

A Friend Indeed

K naší milované Zemi se v kolizním kurzu blíží asteroid. Pokud něco nepodnikneš veškerý život na zemi navždy zanikne. To jako správný hrdina nesmíš dopustit, tak rychle do práce, čas běží!
Jednoho dne, když si takhle v klídečku odpočíváš doma a sleduješ televizi, upoutá tě zpravodajství, ve kterém se dovídáš o hrozící srážce asteroidu se Zemí. Ihned jakmile vyslechneš zprávu se vydáváš za kamarádem Cosmem v naději, že se u něj schováš do jeho protileteckého krytu, který by měl poskytnout dostatečnou ochranu. Poté co se dostaneš do podzemního krytu, zjišťuješ, že některé věci jsou malinko jinak, ale to vše je jen začátek ...

A Friend Indeed je krátkou adventurkou vytvořenou ve známém a velice populárním nástroji AGS (Adventure Game Studio). Smyslem hry není zachránit veškeré lidstvo, jak by se mohlo zpočátku zdát, ale zachránit především sebe sama. Přiznám se, že ačkoliv jsem hrou doslova proplachtil, konečným rozuzlením celé epizodky jsem byl mile překvapen. Graficky hra působí velmi neotřelým dojmem (na adventuru), všechny lokace jsou vykresleny do nejmenších detailů a tak jen malinko zamrzí použití nízkého rozlišení (320x200). Zvuky zvučí přesně tak, jak bychom očekávali v reálu, ale hudby mohlo být více, avšak i to málo skvěle utváří celkovou atmosféru. Pokoud chcete vědět více, nezbývá nic jiného než stáhnout hru a pustit se do dobrodružství, svému osudu neujdete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

A Friend Indeed A Friend Indeed A Friend Indeed